ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Temmuz 2014 Pazartesi 14:55

Ümit Milli Takım'ın şampiyonluğu

Ümit Milli Takımın şampiyonluğu

Harun Erdenay, Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Avrupa şampiyonu olarak kendilerini gururlandırdığını söyledi.


Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, şu ifadeleri kullandı:

"Takımdaki oyuncuların hepsi çok iyi performans gösterdi. Cedi Osman, MVP oldu. Emircan pota altında etkili bir oyuncu. Turnuva boyunca Kartal, Metecan ve Tayfun çok iyi performans sergiledi. Bu oyuncular, A Milli Takım'ın da geleceğini oluşturacak. İspanya gibi son yılların çok başarılı bir ülkesini yenerek şampiyon olmak ayrıca gurur verici. Bu jenerasyonun altında gelen Genç Milli Takımımız da çok iyi. Onlar da Konya'da Avrupa Gençler Şampiyonası'da oynayacaklar."

Erdenay, Avrupa şampiyonu olan ay-yıldızlı basketbolcuların çoğunluğunun Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker altyapısından çıktığını bildirerek, bu takımların A takım başantrenörleri Dusan Ivkovic ve Zeljko Obradovic'in elde edilen başarıdan sonra genç oyunculara şans vermesini beklediğini vurguladı.

10 maçta 9 galibiyet

Yunanistan'ın Girit Adası'nda düzenlenen şampiyonanın finalinde İspanya'yı 65-57 yenerek şampiyonluğa ulaşan ay-yıldızlılar, şampiyona boyunca oynadığı 10 maçın 9'unu kazandı.

İlk tur maçlarını yenilgisiz tamamlayan ay-yıldızlılar, ikinci turda ise F Grubu'nda yer aldı. F Grubu'nu Hırvatistan'ın ardından averajla ikinci sırada tamamlayan Ümit Milli Takım, çeyrek finalde Litvanya'yı 79-65, yarı finalde ise Sırbistan'ı 66-53 devirdi ve finalde İspanya'nın rakibi oldu.


 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER