ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2017 Cuma 09:22

Uluslararası Ankara Bisiklet Turu

Uluslararası Ankara Bisiklet Turu

Organizasyonda birinci etap sona erdi


Uluslararası Ankara Bisiklet Turu'nda birinci etap tamamlandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından düzenlenen turun birinci etabında mücadele eden 67 sporcu, Esenboğa Protokol Yolu Çubuk Kavşağı'ndan yola çıktı. Çubuk'tan geçip Çankırı'nın Şabanözü, Orta, Çerkeş ilçelerinde ilerleyen bisikletçiler, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine ulaştı.

Toplam 173 kilometrelik birinci etabı 4 saat 28 dakikada tamamlayan Brayan Stiven Ramirez, ilk sırayı elde etti. Oscar Miguel Sevilla Rivea, 4 saat 29 dakikayla ikinci, Joao Almeida ise 4 saat 29 dakika 2 saniyeyle üçüncü oldu.

Uluslararası Ankara Bisiklet Turu'nun startını veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerinde bisiklet yarışması yapacaklarını söyledi.

Federasyon olarak 6 ayda ciddi bir atılım gerçekleştirdiklerini belirten Küçükbakırcı, şunları kaydetti:

"Toplam 573 kilometrelik tura, yerli ve yabancı 67 sporcu katılıyor. Federasyon 20 yıldır uyuyordu ama şu 6 ayda gözle görülür bir canlılık var. Ankara ile aynı anda Adapazarı ve Adana'da yarışlar yapıyoruz. Türkiye'de bisiklet yarışması düzenlemediğimiz yer kalmayacak. Buradaki amacımız, halka inmek ve bisiklet sayımızı artırıp, mücadeleyi yüksek seviyelere getirmektir."

Herkesin bir gün bisiklete bineceğini kaydeden Küçükbakırcı, "Bisiklet, doğumdan ölüme kadar yapılabilecek en güzel spor dalıdır. Sağlıklı yaşamak için bisiklete binmek lazım." diye konuştu.

Bisikletçileri, Çubuk ilçesinden geçerken karşılayan Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin ise sporculara başarılar diledi.

İlçe boyunca öğrencilerin ve vatandaşların, ellerinde Türk bayraklarıyla bisikletçileri karşıladığını söyleyen Metin, yarış güzergahının Çubuk'tan geçmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, "Bisikletçiler ilçemizden geçerken, renkli ve güzel görüntüler ortaya çıkıyor. Yarışlar, çocukların bu spora ilgi duymasını sağlayacaktır. Bu nedenle çok önemsiyorum. Emeği geçenleri kutluyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER