ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Temmuz 2014 Perşembe 23:52

UEFA, son 60 yılın en iyi 60 golünü oyluyor

UEFA, son 60 yılın en iyi 60 golünü oyluyor

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan oylamada, Hagi'nin Galatasaray forması giyerken 2000 yılında Monaco'ya Şampiyonlar Ligi maçında attığı gol 43 bin oyla zirvede yer alıyor.


Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), kuruluşunun 60. yılı kapsamında düzenlediği, son 60 yılın en iyi 60 golü oylamasında, Gheorghe Hagi'nin, Galatasaray forması giyerken Şampiyonlar Ligi maçında Monaco'ya attığı gol, açık ara önde bulunuyor.

Oylamada, 10 bin oyla, 2002 yılında Şampiyonlar Ligi maçında Bayer Leverkusen'e attığı gol ile Real Madridli eski futbolcusu Zinedine Zidane ikinci sırada.

60 gol arasında, Michele Platini, Marco van Basten, Paul Gascoigne, Zinedine Zidane, Raul Gonzalez, Pavel Nedved, Thierry Henry, Luis Figo, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic ve Lionel Messi gibi birçok üst düzey futbolcunun golü bulunuyor.

Liverpool'un eski futbolcusu Peter Crouch'ın, 2006 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a attığı gol de değerlendirmeye alınan 60 gol arasında yer alıyor.

Oylama, 15 Haziran'da başladı ve 30 Eylül'de sona erecek. Kazanan ise 3 Ekim'de açıklanacak.

"Balkanların Maradonası" olarak da bilinen Rumen futbolcu Hagi, kariyerindeki en iyi dönemini üst üste 4 lig şampiyonluğu ve 1 UEFA Kupası zaferi ile Galatasaray'da yaşamıştı.



 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER