ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 17:01

Türkiye zorlu bir rakip

Türkiye zorlu bir rakip

Brezilya Milli Takımı futbolcusu Willian Borges da Silva, yarın Türkiye ile yapacakları karşılaşmanın zorlu geçeceğini belirtti.


Brezilya Milli Takımı futbolcusu Willian Borges da Silva, yarın Türkiye ile yapacakları karşılaşmanın zorlu geçeceğini, Arda Turan'a dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Brezilya Milli Takımı oyuncuları, İstanbul'da kamp yaptıkları Wyndham Grand Kalamış Marina Hotel'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Willian, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Yarın çok güzel bir oyun olacak. Türkiye zorlu bir rakip, rakibimizi düşünüyoruz. Buradaki futbol aşkı da ileri boyutta olduğu için sanırım iyi bir maç yapacağız" dedi.

Zafer için çok uğraşmaları gerektiğini vurgulayan Brezilyalı futbolcu, "Türkiye Milli Takımı'nda Atletico Madrid'den Arda Turan'ı tanıyorum. Çok iyi bir oyuncu. En çok Arda'ya dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Evsahipliği yaptıkları ve 4. oldukları Dünya Kupası'nın ardından takımın durumunu değerlendirmesi istenen Willian, "Dün dünde kaldı. Dünya Kupası'nı unutmamız gereken bir süreçteyiz. Yeni bir yapılanma var. Birçok oyuncu yeni, teknik direktörümüz yeni. Şu ana kadar 4 maç yaptık, 4'ünden de galibiyetle çıktık. Umarım 5'inci maçımızdan da galibiyetle çıkarız" ifadelerini kullandı.

Hazırlık maçında Arjantin karşısında aldıkları 2-0'lık galibiyetin sorulması üzerine de Brezilyalı futbolcu, "En belalı rakiplerimizden birisi. Onları yenmiş olmak da ayrıca bizim için gurur kaynağı" dedi.

Willian, Dünya Kupası'nda yarı finalde Almanya'ya 7-1 yenildikleri maçın sarsıntısını atlatıp atlatamadıklarına ilişkin soruya ise "Bizim için hazmedilmesi ve kabul edilmesi zor bir süreçti. Hiç böyle bir şey başımıza gelmedi. Bunu unutmak istiyoruz. Yeni yapılanma ve oyun düzeniyle de buna katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum" cevabını verdi.

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Melo'nun milli takıma alınmamasıyla ilgili soruya da "Bu soruyu Dunga'ya sorsanız daha iyi olur" şeklinde cevap veren Willian, "Türkiye'de forma giyer misiniz?" sorusunu ise "Türkiye'de çok ateşli futbol taraftarları var. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe gibi büyük kulüpler de var. Yarın ne olacağını bilemeyiz, ama öyle bir durum doğarsa neden olmasın" diye yanıtladı.

Zor bir maç olacak

Liverpool forması giyen Philippe Coutinho da Türk Milli Takımı karşısında zorlu bir mücadeleye çıkacaklarına dikkati çekerek, "Güzel bir maç olmasını ümit ediyorum. Umarım bizim için iyi olur. Türkiye'nin ciddi bir taraftar desteği var, bunu biliyoruz. Zor bir maç olacak. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

Luis Suarez'in Liverpool'dan ayrılmasının kendilerini ne kadar etkilediği sorusuna da Coutinho, "Luiz Suarez büyük bir oyuncuydu, bize değerli katkılarda bulundu. Takımda kalsa iyi olurdu ama yolumuza kalanlarla devam etmek zorundayız. Geçen sezon 31 golü vardı. Bizim için önemli bir oyuncuydu. Tabii ki onun gitmiş olması bizi sarstı" cevabını verdi.

Brezilyalı futbolcu, Liverpool'da forma giyen Emre Can hakkında da "Çok iyi ve genç bir oyuncu. Bize gelecekte çok yardımcı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Son Dünya Kupası kadrosunda yer almamasının kendisi için büyük hayal kırıklığı olduğunu vurgulayan Coutinho, "Dünya Kupası'nda milli takıma katılmayı bekliyordum ama çağrılmadım. Teknik direktörün takdiridir. Bundan sonraki takımda elimden gelenin en iyisini yapıp, Dünya Kupası'na kadar yoluma devam etmek istiyorum. Önemli bir yıldız olmayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER