ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2016 Perşembe 11:57

"Türkiye, daha güçlü milli takımı hak ediyor"

"Türkiye, daha güçlü milli takımı hak ediyor"

Bosna Hersek Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Bazdarevic: "Türkiye'nin bu kadar kötü oynaması kabul edilemez. Çok daha iyisini bekliyordum" "Fatih Terim'in üst düzey bir teknik direktör olduğunu hiç kimse tartışamaz" "Emre Mor üst düzey bir futbolcu. Onu 'Türkiye'nin Messi'si' olarak nitelendirebiliriz. Önümüzdeki 10 yıl boyunca milli takımın ana figürü olmalı"


BAKİR TİRO - Bosna Hersek Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mehmed Bazdarevic, Türk Milli Takımı'nın bir an önce içinde bulunduğu krizden çıkmasını dileyerek, "Kulüpler düzeyinde Avrupa futbolunda önemli bir yere sahip Türkiye, daha güçlü bir milli takımı hak ediyor." dedi.

Bazdarevic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'ne kötü bir başlangıç yaptığına işaret ederek, "Türkiye'nin bu kadar kötü oynaması kabul edilemez. Çok daha iyisini bekliyordum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her anlamda "büyük ve güçlü bir ülke" olduğunu vurgulayan 56 yaşındaki teknik adam, "Bu, futbol için de geçerli. Elemelerdeki ilk üç maçta çok daha iyi sonuçlar alabilirlerdi. Takımdaki oyuncuları göz önüne aldığımızda, daha iyisini yapmak zorundaydılar." diye konuştu.

Ay-yıldızlıların iyi bir takımın yanı sıra iyi bir teknik direktöre de sahip olduğunu belirten Bazdarevic, "Fatih Terim'in üst düzey bir teknik direktör olduğunu hiç kimse tartışamaz." yorumunu yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Türkiye'nin içinde bulunduğu krizin uzun süredir devam ettiğini kaydederek, "Her ne kadar 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılmış olsalar da bunu dramatik bir şekilde, şans yardımıyla gerçekleştirdiler. Harika bir lige ve kulüplere sahip olmalarına rağmen, milli takım düzeyinde nelerin iyi gitmediğini anlamıyorum. Kulüpler düzeyinde Avrupa futbolunda önemli bir yere sahip Türkiye, daha güçlü bir milli takımı hak ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Türkiye'nin Messi'si Emre Mor"

 

Almanya'da Borussia Dortmund forması giyen milli futbolcu Emre Mor'dan övgüyle söz eden Bazdarevic, "Emre Mor üst düzey bir futbolcu. Onu 'Türkiye'nin Messi'si' olarak nitelendirebiliriz. Önümüzdeki 10 yıl boyunca milli takımın ana figürü olmalı. Harika bir oyuncu ve daha da gelişmesi için önünde yeterince zaman var. Belki bir gün, gerçekten Messi gibi oynayabilir. Yeteneği iyice işlenmeli." şeklinde görüş bildirdi.

"İyice işlenmeli" ifadesiyle neyi kastettiği de sorulan Bazdarevic, "Mesleğimin tüm sırlarını paylaşamam. Türkler, Bazdarevic'i teknik direktörlüğe getirsin, o zaman işlerin nasıl gideceğini görürler." şeklinde esprili biçimde konuştu.

 

- "Grubun favorisi Belçika"

 

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri H Grubu dördüncü maçında 13 Kasım'da deplasmanda Yunanistan ile mücadele edecek Bosna Hersek'in mevcut durumunu da değerlendiren Bazdarevic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Grup liderliği için favori Belçika. İkincilik için en büyük rakibimiz ise Yunanistan. Bizden 3 puan öndeler. Atina'daki maç bizim için çok önemli ama hayati değil, çünkü daha oynanacak çok maç var. Takımdaki oyuncularımızın büyük çoğunluğunun form durumu iyi. Sahada daha çok koşup mücadele ederek Yunanistan'da iyi sonuç alabiliriz. Grup liderliği mücadelemizden vazgeçmiş değiliz ancak gerçekçi olan ikincilik için mücadele etmemiz."

H Grubu'nda 6 puana sahip Bosna Hersek, dokuzar puanlı Belçika ve Yunanistan'ın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Estonya'nın 3 puanla dördüncü sırada yer aldığı grupta, Kıbrıs Rum Kesimi ve Cebelitarık'ın puanı bulunmuyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER