ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ekim 2013 Salı 09:52

Türkiye adına gönülden koştu, dünya üçüncüsü oldu


Brezilya'da düzenlenen 20. Dünya Masterler Atletizm Şampiyonası'na Türkiye adına gönüllü katılan Atilla Sabahoğlu üçüncülük kürsüsüne çıkarak bronz madalya aldı.

Amerika'da sürdürdüğü işini yarıda bırakarak yarışa katılan Atilla Sabahoğlu, 5 bin metre koşuda dereceye girerek Türkiye'ye ilk madalyasını kazandırdı. Brezilya'da bulunan 20 kişilik Türk ekibinin en genç sporcularından biri olan Sabahoğlu, önümüzdeki günlerde iki kategoride daha koşarak Türkiye'yi temsil edecek.

Hobi olarak başladığı koşuya yaklaşık 20 yıldır devam ettiğini söyleyen tecrübeli atlet, Amerika'nın New Jersey eyaletinde muhasebecilik yapıyor. Daha önce bir kaç milli yarışa katılan ve dereceleri bulunan Sabahoğlu, Masterler Şampiyonası'nda Türkiye adına yarışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Amerika'da devam ettirdiği hobisinin kendisini eyalet çapında üne taşıdığını söyleyen Sabahoğlu, Masterler Şampiyonasını fırsat bilerek kendisini geliştirmek ve Türkiye'yi temsil etmek istediğini belirtti. Yarışa kendi imkanlarıyla gönüllü olarak katıldığını söyleyen genç koşucu, bu sürecin beklediğinden daha zor olduğunu ve federasyonla uzaktan iletişim kurmanın oldukça güç olduğunu belirtti.

İki buçuk yıldır bu yarışa hazırlandığını söyleyen ve aldığı dereceden memnun olan genç sporcu, yarış sonrasında diğer dereceye girenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kalan yarışlarda da başarı için mücadele edeceğini ifade eden Sabahoğlu, Türkiye'ye daha fazla madalya kazandırmayı hedeflediğini belirtti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER