ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ekim 2014 Pazar 15:40

Türk yelkenci dünya 3.’sü oldu

Türk yelkenci dünya 3.sü oldu

Fransa’nın Hyeres kasabasında düzenlenen Laser-Master Dünya Şampiyonası’nda Galatasaraylı yelkenci Alp Alpagut üçüncü oldu.


1974 doğumlu olan Alp Alpagut, yelkene 1983’te Galatasaray Spor Kulübü’nde başladı. Optimist sınıfıyla başlayan yelkencilik rotası onu 250’den fazla milli sporculuğa ve nihayetinde 1996 Atlanta Olimpiyatları’na taşıdı. Başarılı spor hayatı sayısız ulusal kupa ve 1999 ve 2000 yıllarında Laser Radial Avrupa Kupası Şampiyonluğu, 2001 Laser Radial Dünya Şampiyonası’nda dördüncülük gibi uluslararası dereceler elde etti. Burcu Algon Giorgianni’den sonra İtalya’daki ikinci yelken elçisi Alp Alpagut, yaklaşık 9 yıldır İtalya, Garda gölünde yaşıyor ve profesyonel olarak antrenörlüğe devam ediyor.

Dönemsel olarak milli takım çalışmalarında da görev alan Alpagut, antrenör olarak aynı anda Finlandiya ve Malezya Olimpik takımlarıyla 2008 Pekin’e, Belçika Olimpik Takımı Laser Sporcusu Wannes Van Lear ile 2012 Londra Olimpiyatları’na da katıldı.

Türk yelkenci Alpagut, aynı zamanda geçmişte beraber yarıştığı arkadaşı laser sporcusu Dr. Orkun Soyer ile birlikte 2011 yılında ’Laser ve Ötesi, Genç Yelkencinin El Kitabı’nı da yazdı.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER