ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 21:13

Türk Milli Takımı'nın motivasyona ihtiyacı var

Türk Milli Takımının motivasyona ihtiyacı var

Sivasspor'un Brezilyalı Teknik Direktörü Roberto Carlos, Türkiye ve ülkesi arasında oynanan özel karşılaşmayla ilgili, "Biz Brezilya milli takımında her maçı final niteliğinde görürüz. Türkiye'nin de artık her maçını final niteliğinde görüp, o motivasyonla sahada olması gerekiyor" dedi.


Spor Toto Süper Lig'in 10'uncu haftasında Balıkesirspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, 4 günlük iznin ardından bu maçın hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Roberto Carlos nezaretinde kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman koşu ile başladı. Yaklaşık 1 saat boyunca koşu yapan futbolcular daha sonra vücut ağırlığıyla kuvvet çalışması (CORE antrenmanı) yaptı. Antrenmana ülkelerinin milli takımlarından bulunan Manuel Da Costa ve Aatıf Chahechouhe, izinli oldukları belirtilen Utaka, Mehdi ve Korcan ile sakatlığı nedeniyle salonda çaışan Hakan Arslan katılmadı.

"TÜRK MİLLİ TAKIMININ MOTİVASYONA İHTİYACI VAR"
Antrenmandan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Roberto Carlos, takımının kötü gidişatıyla ilgili, "Her şeyi düzeltmemizin zamanı çoktan geldi. Şimdi önümüzde 2 haftaya yakın bir süre var. Bu 2 hafta boyunca taktiksel, tekniksel fiziksel anlamda iyi çalışacağız. Herkes elinden gelenin en iyisini yapacak ve artık bu sonuçları düzelteceğiz." dedi. Uzun yıllar Brezilya milli takım formasını giyen Carlos, dün akşam Türkiye ve ülkesi arasında oynanan özel maçla ilgili ise, "Türk milli takımının artık bir motivasyona ihtiyacı var. Artık liderlerin sahada liderliğini ortaya koyupta, Brezilya milli takımı gibi oynamaya ihtiyaçları var. Biz Brezilya milli takımında her maçı final niteliğinde görürüz. Ve Türkiye'nin de artık her maçını final niteliğinde görüp, o motivasyonla sahada olması gerekiyor." dedi.

"9 PUAN HEDEFLERKEN 1 PUAN ÇIKARABİLDİK"
Carlos, 24 Kasım Pazartesi günü oynayacakları Balıkesirspor maçı ve ilk yarı puan hedefiyle ilgili yöneltilen soruya ise, "Şu anda puan tahmininde bulunmayacağım çünkü en son 9 puanlık bir tahminde bulunduğumda 1 puan çıkarabildik. Ama en iyi şekilde çalışıp, alabileceğimiz maksimum puanı toplamayı çalışacağız." şeklinde cevap verdi. Dünkü Brezilya maçının öncesi ve sonrasında neler yaşandığının sorulması üzerine Carlos, "Bugün herkes Sivasspor'u merak ediyor, herkes Sivasspor'u takip ediyor. Dünkü maçtada böyle konuşmalar oldu. Manchester City'nin, Barcelona'nın, Chelsea'nin büyük oyuncuları, hepsi takip ediyorlar, biliyorlar. Dünde aramızda bununla ilgili muhabbet geçti, sordular konuştuk." dedi.

"PROBLEMİMİZ TAM OLARAK HAKEMLER"
Sivasspor'un birçok maçta uzatmalarda gol yemesi ve kondisyon probleminin olup olmadığının sorulması üzerine, Carlos, "Problemimiz fiziksel kondisyon açısından değil. Bizim problemimiz tam olarak açıklayacak olursak, hakem diyebiliriz. Hakemlerle bazı anlayamadığımız problemler yaşıyoruz. Yönetimimizle de, başkanımızla da fedarasyonla iletişime geçmeleri için bunu her zaman konuşuyoruz. Ben basında pek bir şey söylemiyorum ama gerçekten hakemlerle ilgili sıkıntılar yaşıyoruz." dedi. Orta saha futbolcusu Kadir Bekmezci de, 9 maçta 6 puan hedeflemediklerini ve çok kötü bir başlangıç yaptıklarını belirterek takımda şanssızlık olduğunu ve bu maçları telafi etmek istediklerini söyledi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER