ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Ekim 2014 Perşembe 10:39

Transferin en hızlısı parayı nerden buldu?

Transferin en hızlısı parayı nerden buldu?

Transferlere 86 milyon lira harcayan Trabzonspor’un kaynağı belli oldu.


Transferlere 86 milyon lira harcayanTrabzonspor’un kaynağı ‘banka kredisi’ çıktı. Bunun için 70 milyon lira kredi kullanan kulüp, şimdi de 130 milyon liralık açığın 80 milyonu için bir kamu bankasından kredi almaya hazırlanıyor.

Maddi olanaksızlığına rağmen sezona hızlı girerek 20’yi aşkın futbolcu transfer;edenTrabzonspor’un çok merak edilen kaynağı bilanço dipnotlarında ortaya çıktı. Ağustos 2014 bilançosunu açıklayan kulüp, toplam borçlarının yüzde 46 artarak 240 milyon liradan 350 milyon liraya ulaştığını kamuoyuna duyurdu. 110 milyon lira artan borcun büyük bölümü ise banka kredileri artışından meydana geldi.Trabzonspor Sportif AŞ’nin nakit akışı incelendiğinde futbolcu satın almasından kaynaklı 86.5 milyon lira harcandığı 32.9 milyon liralık da futbolcu satış geliri elde ettiği, 53 milyon liralık net nakit çıkışı olduğu belirtildi.

Bu 53 milyon liralık net nakit çıkışı ile birlikte yapılan transferler için gerekli olan tutarın 70 milyon lirasının banka kredisi kullanılarak kapatıldığı görüldü. Bilançoya göre önceki dönem 222 milyon lira kısa vadeli borcu olan Trabzonspor’da bu borcun 118 milyon lirası banka kredisiydi.

BORÇLARI ARTTI

Kulüp 118 milyon liranın 90 milyonunu uzun vadeye yaydı. Böylece 1 yıla kadar olan kısa vadeli banka kredisi 21 milyona düştü. Ancak alınan futbolcular nedeniyle kısa vadeli borç yeniden 170 milyon liraya tırmandı. Kulübün uzun vadeli borcu ise 90 milyon lirası vade uzatmaktan kaynaklı toplam 180 milyon liraya çıktı. Bu borcun 70 milyon lirası da yeni alınan banka kredisi oldu.

80 MİLYON DAHA ALACAK

Kulübün daha da bozulan bilançosunda geçmiş yıl zararı da 112 milyon liraya çıktı. Kulüp, bozulan bilançosuna rağmen bu sezon 130-135 milyon liralık ek ihtiyacının nasıl karşılanacağını da açıkladı. Buna göre 70 milyon lira kredi alan Trabzonspor 80 milyon lira daha banka kredisi alacak.

Ancak kulübün bilançosu kendi bağımsız denetçisinin ifadesi ile kredi verilebilir bir yapıda olmadığı için 70 milyon lira kredi verip 80 milyon lira daha verecek olan bankanın hangi banka olduğu merak ediliyor. Kamuoyunda bankanın bir kamu bankası olduğu konuşuluyor.

(Habertürk)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER