ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mart 2014 Çarşamba 06:30

Trabzon'u yakan rapor

Trabzonu yakan rapor

Fenerbahçe maçının olaylar nedeniyle yarıda kalması Trabzonspor’un başını çok ağrıtacak.


Temsilciler Sabuncuoğlu, Sökelen ve Aydın’ın raporlarında maçın 3 kez durması, sahaya çakmak, cep telefonu, taş, kapı kolu ve birçok yabancı madde atılması ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Trabzonspor’a 3 ile 5 maç arasında ceza bekleniyor.

Stargazete'nin haberine göre; Karşılaşmanın temsilcileri Turgay Sabuncuoğlu, İsmail Sökelen ve Celil Taşkın’ın H.Avni Aker Stadı’ndaki olaylarla ilgili çok ayrıntılı birer rapor düzenleyip federasyona gönderdiği ortaya çıktı. Temsilciler ilk olarak Fenerli futbolculara, Başkan Aziz Yıldırım’a ve TFF’ye yoğun küfürler edildiğine dikkat çektiler.

Volkan’a yanıcı madde atıldı

Rapora oyunun 3 kez olmak üzere toplam 10 dakika durduğu, sahaya yoğun şekilde konfeti, pet şişe, madeni para, çakmak atıldığı yazılırken, kale arkasındaki koruyucu file direklerinin söküldüğünü, sökülen beton parçalarının da F.Bahçe kalecisine atıldığı belirttildi. Volkan’a atılan yanıcı maddeden kalecinin kazağıda yanıklar oluştuğu, Caner’in korner atışları sırasında yoğun yabancı madde atışına tutulduğu da yer aldı.

Güvenlik önlemleri yetersiz

Maç sırasında bayrak direğine iki kişinin tırmanıp birinin F.Bahçe bayrağını bıçakla kestiğini yazan temsilciler, Sarı-Lacivertliler’in 3.5 saatten fazla mahsur kaldıkları, stat içinde ve dışında güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğundan da söz ettiler. PFDK’ya sevkedilen Trabzonspor küfür sınırını aştığı için 1 maç seyircisiz oynama ve 250 bin lira ceza alacak. Olayların faturasının da 3-5 maç olması bekleniyor.

Volkan ve TFF sorumlu

Yakup Aslan bu ifadeyi kullanıp, “Federasyon hakkımızı teslim etmediği sürece bu olaylar durmaz. Tabi ki ceza alacağız ancak kimse hak ettiğinin üzerinde bir cezayı da Trabzonspor’a veremez” dedi.

Trabzon Basın Sözcüsü Yakup Aslan, TFF’nin şike konusundaki tutumu ve Volkan Demirel’in provakatif davranışlarının olaylarda etkili olduğunu iddia etti.

Aslan, “Onur İstanbul’da formasını öptü diye Volkan boğazını sıktı. Sen geliyorsun golden sonra kayarak hareket yapıyorsun. Volkan’ın yaptığı bir provakasyondur. Kırmızı kart görmeliydi” diye konuştu.

Bordo-Mavili yönetici şunları söyledi: “Eskiden böyle maçın iptaline gidecek bir olay olmuyordu. 2010-11’den başlayan hadise bu. Hakkımız teslim edilmediği sürece durduramayacağız olayları. Ama taraftarlarımız yanlış yapmıştır. F.Bahçe yorulmadan, sakatlık yaşamadan 3 puanı alıp evine gitti. Cezalandırılan biz olduk. İstanbul’da darp edildiğimiz halde yönetimimiz 2 saat alıkonuldu. Oradaki olay organizeydi. F.Bahçe’nin kurduğu bir kumpastı. Burada hiçbir yöneticiye karşı olumsuz davranışımız olmadı. Olayları savunmuyoruz ama büyütülmesine karşıyız. Tabi ki ceza alacağız ama kimse hak ettiğinin üzerinde bir cezayı Trabzon’a veremez.”

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER