ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Temmuz 2013 Cumartesi 12:16

Trabzonspor'da yaprak dökümü zamanı

Trabzonsporda yaprak dökümü zamanı

Fransız yıldız Florent Malouda'yı transfer ederek kadrosundaki yabancı oyuncu sayısını 12'ye çıkaran Trabzonspor, önümüzdeki günlerde kadroda köklü bir değişime gitmeye hazırlanıyor.


Oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla tarihinin en kötü sezonunu geçiren Trabzonspor’da göreve gelen yeni yönetim, yabancı futbolculara yönelik yapacağı operasyonu, bir önceki yönetim döneminde yapılan sözleşmeler nedeniyle büyük bir mali külfet getirecek olan kadro boşaltması, Karadeniz ekibini zor durumda bırakacağı söylemleri ifade edildiği sırada Trabzonspor'un yeni patronu İbrahim Hacıosmanoğlu, Fransız yıldız Florent Malouda'yı Trabzon'a getirerek olumsuz havayı bordo-mavili kulübün üzerinden dağıtsa da, şimdi ise akıllara gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 6'sı ilk 11'e 4'ü tribüne gidecek toplam kadroda en fazla 10 yabancı olacak' şeklindeki kararı, bu karar sonrası elinde 12 yabancı oyuncu bulunduran Trabzonspor'u nasıl bir formül izleyeceği ise beklenmeye başlandı.

Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan Trabzonspor, yabancı futbolcularıyla yaptığı sözleşmeleri fesih etmesi durumunda büyük bir ekonomik yükün altına girecek. Karadeniz ekibi bu alternatifi elinde bulundursa da oyuncularıyla karşılıklı anlaşarak çözüm üretmeye çalışıyor ama bu konuda şu ana kadar yaptığı görüşmelerde olumlu bir sonuç alamadı. Kadrosunda bulunan Sol Bamba, Cech, Emerson, Janko, Alanzinho, Henrique, Zokora, Colman, Sapara, Adrian ve Celustka gibi isimleri elinde bulunduran Trabzonspor, gelecek olan teklifleri değerlendirmeyi planlıyor ancak, henüz bu konuda somut bir adım atılmış değil.

Elindeki yabancı oyuncuların bir çoğundan kurtulmak isteyen Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, teknik direktör Mustafa Akçay'ın kadroda düşünmediği oyuncularla ilgili olarak çalışmalarını hızlandırdı. Karaman'ın bugüne kadar yaptığı görüşmeler olumlu sonuç vermeyince farklı yöntemler kullanmaya başladı.

Bordo-mavili takım yabancı oyuncuları konusunda somut adımlar atamaması halinde ise son çare olarak futbolcularla karşılıklı görüşerek sözleşmelerinin fesih yolunu deneyecek.

Marek Sapara, Cech, Emerson, Janko, Zokora, ve Bamba ilk planda gönderilmesi düşünülen oyuncular arasında yer alıyor.

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER