ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Aralık 2014 Pazartesi 15:54

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu

Trabzonspor ve Beşiktaşın rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci turda mücadele edecek takımlarımızın rakipleri belli oldu.


İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde, ikinci turda mücadele edecek iki Türk temsilcisi Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakipleri belli oldu.

Kura çekimine seribaşı olarak katılan Beşiktaş'ın Avrupa Ligi ikinci turundaki rakibi İngiltere'nin Liverpool ekibi olurken, ikinci torbada yer alan Trabzonspor, İtalya'nın Napoli takımıyla eşleşti.

Avrupa Ligi'nde ikinci tur ilk maçları 19 Şubat 2015'te, rövanşları 26 Şubat 2015'te yapılacak. Siyah-beyazlılar, ilk maçını İngiltere'de, rövanşı İstanbul'da oynayacak. Bordo-mavililer ise ilk maçında Napoli'yi evinde ağırlayarak rövanşta İtalya'ya konuk olacak.

PREMIER LİG'DEKİ SON GOLÜ LIVERPOOL'A

Siyah-beyazlıların bu sezon en golcü ismi olan ve çıktığı 18 maçta 16 golü bulunan Senagal asıllı Fransız oyuncu Demba Ba, Premier Lig'de mücadele ettiği dönemde Liverpool'un adeta belalısı oldu.

İngiliz ekibine karşı kariyeri boyunca 5 karşılaşmaya Demba Ba, 2 kez gol sevinci yaşadı. Golcü oyuncu ayrıca, Premier Lig kariyerinde son golünü de geçtiğimiz sezonun 36. haftasında Liverpool’a karşı atmıştı.

LIVERPOOL’UN HAYALLERİNİ YIKMIŞTI

Geçtiğimiz sezon Chelsea forması giyerken, Premier Lig’de şampiyonluk kovalayan Liverpool’a karşı, 27 Nisan 2014 tarihinde görev alan 29 yaşındaki futbolcu, 45. dakikada Steven Gerrard’ın hatasını iyi değerlendirip takımını öne geçiren golü kaydetmişti. 90. dakikada da Willian farkı ikiye çıkarmış ve mücadeleden Chelsea, 2-0 galip ayrılmıştı. Ligin geride kalan haftalarında Crystal Palace ile berabere kalan ve Newcastle United’ı mağlup eden Liverpool, buna rağmen liderliği kaybetmiş ve kupayı Manchester City’a kaptırmıştı.

DEMBA BA: "LIVERPOOL ZOR DÖNEMDEN GEÇİYOR"

Kura çekiminin ardından kulübün resmi televizyonuna değerlendirmelerde bulunan Demba Ba, “Zor bir eşleşme olacak. Liverpool şu an zor bir dönemden geçiyor. İstedikleri sonuçları alamıyorlar ve işler onlar için iyi gitmiyor. Zor maçlar bizi bekliyor. Hücuma hızlı çıkmaya çalışan ve topu bir an önce forvet oyuncularına aktarmaya çalışan bir takım. Teknik kapasiteleri yüksek ve fiziki olarak da iyiler. Deplasmandan iyi bir sonuçla dönersek ikinci maçı sahamızda oynamamız bizim için bir avantaj" diye konuştu. 

Diğer eşleşmeler ise şu şekilde:

Young Boys-Everton

Torino - Atletico Bilbao

Sevilla - Borussia Mönchengladbach

Wolfsburg - Sporting Lizbon

Ajax - Legia Varşova

Aalborg - Club Brugge 

Anderlecht  - Dinamo Moskova

Dnipro -Olympiakos

Guingamp - Dinamo Kiev

Villarreal - Salzburg 

Roma - Feyenoord

PSV - Zenit

Tottenham - Fiorentina

Celtic - Inter

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER