ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Haziran 2014 Perşembe 17:00

Trabzonspor Lig'ten çekilecek mi?

Trabzonspor Ligten çekilecek mi?

Aziz Yıldırım'ın Şike Davası kapsamında yeniden yargılanması kararının ardından Trabzonspor'da Lig'ten çekilme fikri konuşuluyor.


Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Türköz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, ''futbolda şike'' davası kapsamında hakkında verilen hüküm Yargıtayca onanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların yargılanmasının yenilenmesi ve infaz işlemlerinin durdurulması yönündeki kararının ardından, yönetim kurulu olarak Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na ligden çekilmeyi önerdiklerini belirtti.,

Bu kararları Allah'a havale ediyoruz

Türköz, yazılı yaptığı açıklamada, hukukçuların verdiği bu kararın, vicdanları bir kez daha kanattığını savunarak, "Hukukçu olmayan spor adamlarının bile şikenin varlığına inandığı bir dönemde bu kararı alanları Allah'a havale ediyoruz. Sadece Trabzonspor taraftarı değil, temiz futbola inanan herkesi yaralayan bu kararı tanımıyoruz" ifadesini kullandı.
Bu karardan sonra, yönetim kurulu olarak Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na ligden çekilmeyi önerdiklerini belirten Türköz, şunları kaydetti:

Lig'te kalmamızın ne anlamı olabilir?

"Basketbolda Galatasaray'a yapılan Trabzonspor'a misli misli yapılırken bu ligde kalmamızın ne anlamı olabilir? Dört senedir adaletin terazisi sürekli şaşıyor. Her gün yeni bir umut, 'ha bugün, ha yarın Trabzonspor'un hakkı teslim edilecek' diye bekledik. Anladık ki şike devam ediyor. Biz ne kupa ne de şampiyonluk peşindeyiz. Müzemiz kupa, tarihimiz şampiyonluklarla dolu. Ligden çekilmemiz halinde bu hak ihlalinin dünyada yankı bulacağını düşünüyoruz. Yönetim kurulu olarak bu kararımızı delegemize, taraftarımıza soracağız. Onların kararı bağlayıcıdır. Başkanımız sayın Hacıosmanoğlu da çekilme kararını uygulayabileceğimizi söylüyor. Şike sürecinde gördük ki güçlünün hukuku var ve adalet terazisi kişilere göre işliyor. Bizi Türk sporunun içinden çekmeye götürecek kararları almaya zorlamasınlar. Eğer vicdanları kanatan bu kararlar aynen devam ederse ve bu karar düzeltilmezse 'Biz yokuz' demeye hazırız."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER