ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2017 Çarşamba 11:19

Trabzonspor, Çalımbay ile çıkışa geçti

Trabzonspor, Çalımbay ile çıkışa geçti

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde, Süper Lig'de ilk 8 haftada 9 puan toplayan bordomavililer, yeni çalıştırıcısı Rıza Çalımbay ile 6 maçta 13 puan elde etti


Trabzonspor, Ersun Yanal'ın ardından göreve getirdiği Rıza Çalımbay ile adeta hayat buldu.

Bordo-mavililer, Süper Lig'de teknik direktör Yanal yönetiminde, ilk 8 haftada 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 9 puan toplayarak 11. sırada kendine yer bulabildi.

Söz konusu dönemde ligden düşme hattının sadece 2 puan üstünde yer alan Karadeniz ekibinde 6-1'lik Teleset Mobilya Akhisarspor yenilgisinin ardından Rıza Çalımbay göreve getirildi.

Bordo-mavililer, ligin 9. haftasındaki Evkur Yeni Malatyaspor maçı öncesi takımın başına getirilen Çalımbay ile çıkışa geçti. Trabzonspor, Çalımbay döneminde 6 lig maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 13 puan elde etti.

Ligde puanını 22'ye yükselten Karadeniz ekibi, 8. sıraya kadar tırmandı. Puan farkını üst sırasında yer alan takımlarla indiren Karadeniz ekibi, zirve yarışı yolunda da umutlandı.

- Puan ortalaması

Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde 8 maçta elde ettiği 9 puanla 1.12 puan ortalamasında kalırken Rıza Çalımbay ile çok daha başarılı bir grafik ortaya koydu.

Bordo-mavililer, Çalımbay ile 6 maçta 13 puan toplarken, 2.16 gibi bir ortalama yakalama başarısı gösterdi.

- Son 5 maçta 13 puan

Trabzonspor, teknik direktör Çalımbay ile son 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlikle 13 puan elde etti.

Göreve başlamasından iki gün sonra Evkur Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor'un başında ilk maçına çıkan Çalımbay, bu maçta 1-0'lık sonuçla ilk yenilgisini yaşadı.

Daha sonra bordo-mavililer Çalımbay yönetiminde sırasıyla, Galatasaray'ı sahasında 2-1 yendi, Kayserispor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Osmanlıspor'u sahasında 4-3, Demir Grup Sivasspor'u dış sahada 2-1 mağlup eden bordo-mavililer, Antalyaspor'u da evinde 3-0 yendi.

Rıza Çalımbay ile bu sezon ligde ilk kez 3 maç üst üste kazanma başarısı gösteren bordo-mavililer, hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Kasımpaşa karşısında 4 maç art arda kazanmanın mücadelesini verecek.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER