ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 09:51

Trabzonspor 4'te 4 yaptı

Trabzonspor 4te 4 yaptı

Ligde Gençlerbirliği'ni 4-1 yenen Trabzonspor, bu sezon Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere ilk kez 4 maç üst üste kazandı.


Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gençlerbirliği'ni 4-1 yenen Trabzonspor, resmi maçlardaki galibiyet serisini sürdürdü.

Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından yardımcı antrenör Jacques Bonnavay yönetiminde ligde Torku Konyaspor'u 3-2, yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile deplasmanda Galatasaray’ı 3-0, Metalist Kharkiv’i ise sahasında  3-1 mağlup eden bordo-mavililer, Gençlerbirliği'ni de yenerek, bu sezon ilk kez 4 resmi maçtan galibiyetle ayrılma başarısı gösterdi.

Yeni teknik direktörüyle 2'si lig 1'i Avrupa kupasında 3 maçını da kazanan Karadeniz ekibi, ligde puanını 18'e yükselterek, zirve yarışını sürdürdü.

Yanal: "Aldığımız galibiyetle zirveye biraz daha yaklaştık"

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, koşan, mücadele eden, kalitesini içinde barındıran bir takıma sahip olduklarını belirtti.

Coşkulu, iştahlı oyunlarını maçta daha uzun süreye yaymaları gerektiğini ifade eden Yanal, "Koşacak oyunculardan kurulu bir takımız. Coşkulu, iştahlı oyunu sahaya koyduklarında onların koşuları bize keyifli, zevkli dakikalar yaşatıyor. Bunu uzun süreye yaymak, disiplinli oynamak amacımız olmalı" dedi.

Yanal, önemli bir maçta galip geldiklerini belirterek, "Aldığımız galibiyetle zirveye biraz daha yaklaştık. Arada farkı kapatmak, orada kalmak ve sezon sonuna kadar olmak istiyoruz. Takım, sezon sonuna kadar da orada olacağının müjdesini verdi, bizi umutlandırdı" diye konuştu.

Futbolun güzellikler oyunu olduğunu söyleyen Yanal, "Takımın olumlu psikolojisini, özgürlüğünü, keyfini açığa çıkarmak lazım. Tanıdığımız, bildiğimiz oyuncular var. Onların ne yapabileceğini de biliyorum. Basit bir ölçümle oyuncuların kapasitesini ölçebiliyorsunuz. Var olan değeri ortaya koymak için psikolojik ortamı oluşturduk" ifadesini kullandı.

Cardozo 8'inci gole ulaştı

Trabzonspor'un sezon başında Portekiz'in Benfica Kulübü'nden kadrosuna dahil ettiği Oscar Cardozo, attığı 3 gol ile ligdeki gol sayısını 8'e yükseltti.

Hat-trick yapan Paraguaylı oyuncu, 9 golü bulunan Akhisar Belediyesporlu Gekas'ın ardından gol krallığı yarışında ikinci sıraya yükseldi.

Yanal tezahüratları

Karşılaşmada 4'üncü golün ardından bordo-mavili taraftarlar, Ersun Yanal'a tezahüratla sevgi gösterisinde bulundu.

Yanal, yedek kulübesinden sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi.

Karşılaşmanın bitiminin ardından bordo-mavili futbolcular, tribünlere giderek galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER