ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2014 Pazar 22:42

Trabzonspor: 4 - Gaziantepspor: 4

Trabzonspor: 4 - Gaziantepspor: 4

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Gaziantepspor 4-4 berabere kaldı.


Teknik direktör Vahid Halilhodzic, Lokeren maçı 11'ine göre 4 oyuncu değişikliğine gitti.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gaziantepspor'u konuk eden Trabzonspor, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika'nın Lokeren takımıyla yaptığı maça göre daha farklı bir kadroyla sahaya çıktı. 

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Vahid Halilhodzic, Lokeren maçında ilk 11’de forma verdiği Mehmet Ekici ve Papadopoulos’u 18 kişilik maç kadrosuna almazken Waris ve Cardozo’yu kulübeye çekti.

Sakatlığı tam olarak geçmeyen Musa Nizam’ı da 18 kişilik kadroya almayan Halilhodzic, sol bekte yine Zeki Yavru’ya görev verdi.

Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan İshak Doğan, Onur, Deniz Yılmaz ve Aykut Demir de maç kadrosunda yer almadı. Son Lokeren maçında hafif bir sakatlık yaşayan Mehmet Ekici’nin de hem riske edilmediği hem de yorgunluk nedeniyle dinlendirilmek amacıyla maç kadrosuna alınmadığı öğrenildi. 

4 değişik isimle sahaya çıktı

Halilhodzic,  Lokeren maçındaki 11’ine göre 4 oyuncu değişikliğine gitti. UEFA Avrupa Ligi'ndeki yabancı sayısının serbest olması nedeniyle 8 yabancı oyuncusundan faydalanan Halilhodzic, Gaziantepspor maçında ise Cardozo’nun yerine Serdar’a, Papadopoulos’un yerine Mustafa Yumlu’ya, Majeed Waris’in yerine Sefa’ya ve Mehmet Ekici’nin yerine ise Soner Aydoğdu’ya 11’de görev verdi.

Halilhodzic, maç öncesi değişikliklerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Geçen hafta görev veremediğim oyuncuları değerlendirmek istedim ve onların performansını gerçekten çok merak ediyordum” dedi.

Özer Hurmacı bu sezon ilk kez 

Trabzonspor’da sezon başı kampında sakatlanan ve yaklaşık 3 aydır sahalardan uzak kalan Özer Hurmacı, Gaziantepspor maçıyla sahalara döndü.

İki haftadır takımla çalışmalara başlayan Hurmacı’yı 18 kişilik maç kadrosuna alan Halilhodzic, 6 maç aranın ardından Lokeren maçıyla kadroya aldığı Mustafa Yumlu’yu ise Gaziantepspor maçında 11’de görevlendirdi.

Ligin ilk haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında 11'de görev alan Mustafa Yumlu, 7 resmi maç sonra ilk 11'de sahaya çıkarak formasına kavuştu.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

7. dakikada Gaziantepspor, ilk golü buldu. Gökhan Süzen'in soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Muhammet Demir'in yere çarptırarak yaptığı kafa vuruşunda, top kaleci Fatih Öztürk'ün solundan filelerle buluştu: 0-1

18. dakikada Gaziantepspor, farkı 2'ye çıkardı. Chibuike'nin soldan ortasında, yakın mesafede Erdem Şen'in dokunduğu top filelere gitti: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı, Gaziantepspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

48. dakikada Trabzonspor, ilk atağında golü bularak farkı 1'e indirdi. Özer Hurmacı'nın kullandığı serbest atışta, ceza alanı içindeki Medjani, topu kafayla Belkalem'in önüne indirdi. Bu futbolcu da altı pas içinde ayağıyla gelişine bir vuruşla topu karşı karşıya kaldığı Karcemarskas'ın yanından filelerle buluşturdu: 1-2

51. dakikada Bosingawa'nın yerden ortasında, altı pas içinde Yatabere topa dokunamayınca bordo-mavililer, mutlak bir golden oldu.

52. dakikada Chibuike'nin ceza alanının hemen dışından yan direkten dönen topu, yakın mesafeden Muhammet Demir tamamlayarak filelere gönderdi: 1-3

63. dakikada Özer Hurmacı'nın soldan ortasında, Mustafa Yumlu topu kafayla Yatabare'nin önüne indirdi. Bu futbolcu da ayağıyla karşı karşı kaldığı Karcemarskas'ın yanından topu filelere gönderdi: 2-3

64. dakikada başlama vuruşunun ardından gönderilen uzun pasta, kaleci Fatih Öztürk ile karşı karşıya kalan Chibuike topu aşırtma bir vuruşla filelere yollayarak farkı yeniden 2'ye çıkardı: 2-4

67. dakikada Trabzonspor, farkı yeniden 1'e indirdi. Constant'ın ceza yayı gerisinden kullandığı serbest atışta, top iki direğin kesiştiği yerden oyun alanına döndü. Dönen topu altı pasın gerisinde Sefa Yılmaz, sert bir vuruşla filelere gönderdi: 3-4

90+4. dakikada Trabzonspor, beraberliği yakaladı. Özer Hurmacı'nın sağdan ortasında, Waris topu kafayla Cardozo'nun önüne indirdi. Bu futbolcu da topu yakın mesafede tamamlayarak 4-4'lük eşitliği sağladı.

Karşılaşma 4-4 beraberlikle sonuçlandı. 

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Gökmen Olga

Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Mustafa Yumlu, Zeki Yavru, Medjani (Dk. 56 Waris), Soner Aydoğdu (Dk. 34 Özer Hurmacı), Constant, Serdar Gürler, Sefa Yılmaz, Yatabare (Dk. 71 Cardozo)

Gaziantepspor: Karcemarskas, Barış Yardımcı, Arokoyo, El Yasa, Şenol Can, Emre Nefiz (Dk. 73 Koray Arslan- Dk. 85 Oğulcan Çağlayan), Chico, Erdem Şen, Gökhan Süzen, Chibuike (Dk. 80 Binya), Muhammet Demir

Goller: Dk. 7 ve 52 Muhammet Demir, Dk. 18 Erdem Şen, Dk. 64 Chibuike (Gaziantepspor) Dk. 48 Belkalem, Dk. 63 Yatabare, Dk. 67 Sefa Yılmaz, Dk. 90+4 Cardozo (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 31 Arokoyo (Gaziantepspor) Dk. 33 Medjani, Dk. 89 Özer Hurmacı, Dk. 90+2 Cardozo (Trabzonspor)

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER