ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Ekim 2014 Pazar 18:30

Trabzonspor 3- Mersin İdmanyurdu 1

Trabzonspor 3- Mersin İdmanyurdu 1

Spor Toto Süper Lig'in 5. Hafta maçında Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu'nu 3 - 1 mağlup etti.


Spor Toto Süper Lig'de bu sezon geride kalan 5 maçta galibiyeti bulunmayan Trabzonspor, ilk 3 puanını sahasında Mersin İdman Yurdu’nu 3-1 yenerek aldı.

Büyük bölümü sağanak yağmur altında oynanan maçta, Belkalem’in 54’teki golüyle öne geçen ancak 71’de Oktay’ın golüne engel olamayan Trabzonspor, 79’da Medjani’nin kafa vuruşuyla yeniden üstünlüğü ele geçirirken, Cardozo 86’ncı dakikada galibiyeti perçinleyen sayıyı kaydetti. Maçın 57’nci dakikasında Vederson kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
 


MAÇTAN DAKİKALAR

5’inci dakikada Mehmet Ekici’nin soldan kullandığı köşe atışında Belkalem’in kafa vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

13’üncü dakikada Cardozo’nun pasıyla ceza yayı üzerinde buluşan Mehmet Ekici’nin sert şutu direğin yanından auta çıktı.

15’inci dakikada sağdan Cardozo’nun ortasında kale alanı üzerinde Waris’in kafa vuruşunu Nihat Şahin harika bir refleksle kornere tokatladı.

27’nci dakikada Soner’in soldan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Cardozo’nun vuruşu yandan auta çıktı.

33’üncü dakikada sol kanatta kazanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici’nin ortasında Futacs’ın ters kafa şutunu kaleci Nihat son anda kornere çeldi.

34’üncü dakikada Mehmet Ekici’nin soldan kullandığı kornerde Medjani’nin kafa vuruşu uzak direk dibinden auta çıktı.

Karşılaşmanın 45’inci dakikasında rakibiyle çarpışan Mustafa Akbaş, başına darbe alınca ambulansla hastaneye kaldırıldı. İlk yarının bitiş düdüğünün ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, Mustafa Akbaş’ın sakatlığının ardından oyunu hemen başlattığı gerekçesiyle hakem Tolga Özkalfa’ya büyük tepki gösterdi. Özkalfa ile konuşmak için sahaya girmek isteyen Halilhodziç’i yardımcıları engelledi ve soyunma odasına götürdü.

54’üncü dakikada soldan Mehmet Ekici’nin kullandığı kornerde Belkalem’in kafa vuruşu filelerle buluştu: 1-0.

57’nci dakikada Serdar Gürler’e sert bir faul yapan Vederson, hakem tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

61’inci dakikada Bosingwa’nın pasıyla ceza alanı içinde bulunan Cardozo’nun dönerek vuruşunda top yan direkten döndü.

71’inci dakikada Bosingwa’nın Efe Halil’e yaptığı faul sonucunda hakem Tolga Özkalfa penaltı noktasını gösterdi. Futacs’ın kullandığı penaltı kaleci Fatih Öztürk’ten döndü. Topa yetişen Oktay’ın vuruşunu Fatih yine kurtardı. Dönen topu Oktay bu kez filelere göndererek beraberliği sağladı: 1-1.

79’uncu dakikada sağdan Mehmet Ekici’nin kullandığı kornerde ön direkte Medjani’nin kafa vuruşu filelerle buluştu: 2-1.

86’ncı dakikada Yatabare’nin sağdan ortasında Cardozo’nun kafa vuruşu kalecinin solundan ağlara gitti: 3-1.
 

Karşılaşma da Trabzonspor’un 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

 

STAT: Avni Aker

HAKEM: Tolga Özkalfa

TRABZONSPOR: Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Mustafa Akbaş, Medjani, Serdar, Mehmet Ekici, Salih Dursun, Soner, Waris, Cardozo

MERSİN İY: Nihat, Vederson, Efe, Servet, Güven, Oktay, Sadiku, Murat Ceylan, Nakoulma, Tita, Futacs

ONUR 6 AY SONRA

İstanbul'da önceki gün sol diz ön çapraz bağlarından ameliyat olan Trabzonspor'un kalecisi Onur Recep Kıvrak taburcu oldu. Özel bir hastanede Prof.Dr.Freddie Fu tarafından ameliyat edilen Onur, 2 günlük kontrol amaçlı yatışının ardından rehabilitasyon sürecine başlamak için taburcu oldu. Onur'a taburcu olurken Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, Dr.Can Yapıcı, operasyonun gerçekleştirildiği hastanenin Yönetim kurulu Başkanı Faruk Yılmaz ve 1461 Trabzon Başkan Yardımcısı Aydın Aydın eşlik etti. Legia Varşova maçında sakatlanan Onur'un antrenmanlara 6 ay sonra başlayacağı belirtildi.

8 SAKAT

Trabzonspor'da sakatlıkları nedeniyle Onur, Deniz, Constant, Özer, Musa Nizam, İshak, Mustafa Yumlu ve Aykut Demir Mersin İdmanyurdu maçının kadrosuna alınmadı.

4 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Vahid Halilhodziç, 3-0 kaybedilen Kardemir Karabükspor maçının kadrosunda 4 değişiklik yaptı. Bordo mavililerde Sefa, Zeki Yavru ve Yatabare teknik tercihler, İshak ise sakatlık nedeniyle Mersin İdmanyurdu maçında sahada yer almadrı. Bu oyuncuların yerine Mehmet Ekici, Soner, Cardozo ve Salih Dursun ilk 11'de sahaya çıktı.

SOLDA MUSTAFA AKBAŞ

Trabzonspor'da Musa Nizam ve İshak Doğan'ın sakatlıkları nedeniyle teknik direktör Halilhodziç, sol bekte Mustafa Akbaş'a görev verdi, Medjani'yi ise stoperde oynattı.

SEYİRCİYE SOĞUK HAVA VE YAĞMUR ENGELİ

Trabzonspor taraftarları Mersin İdmanyurdu maçına soğuk ve yağışlı hava nedeniyle beklenen ilgiyi göstermedi. Trabzon'da dün geceden bu yana etkili olan yağmur tribünleri boş bırakırken maça gelen az sayıda seyirciye yönetim tarafından bordo ve mavi renklerde yağmurluklar dağıtıldı.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER