ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2014 Cuma 18:21

TFF'den Soma için flaş karar

TFFden Soma için flaş karar

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören Süper Kupa Finali'nin Manisa'da oynanacağını açıkladı.




Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki TFF Süper Kupa maçının 15-16 Ağustos'ta Manisa'da oynanacağını, 2014-2015 sezonu Türkiye Kupası finalinin de Bursa'da yapılacağını açıkladı.

Soma'da yaşanan faciada vefat edenlere Allah'tan rahmet acılarını beraber paylaşıyoruz. Geçmiş olsun yaralı olan kara ve geçmiş olsun diyoruz. Yaraların sarılması için bazı kararlar aldık. Öncelikle Süper Kupa Finali 15-16 Ağustos'ta Manisa'da oynanacak ve bütün gelirler Soma'da şehit düşenlerin ailelerine verilecek. 5 milyon TL şehit düşenlerin ailelerine bağışlayacağız. Fatih Terim ve yönetim Kurulu olarak Soma'ya ziyaret etmek için gideceğiz.

Milli futbolcularımnız pazar günü Terim ile ayrı bir kampaya başlatacak. Merkez Hakem Kurulu hafta sonu oynanacak olan maçların tazminatlarını bağışlayacaklar. Kenetlenen ve bağış yapan kulüp başkanları, hocalarımıza, MHK Başkanlarına, oyunculara herkese teşekkür ediyorum. 2014-2015 Süper Lig sezonu 29 Ağustos 2014'te başlayacak 31 Mayıs 2015'te bitecek. 2014-2015 sezonunda oynanacak Türkiye Kupası Finali 15-16 Mayıs'ta Bursa'da oynanacak. 2008'den beri talimatta olan Samsunspor'un cezası var. Talimatname eskiden beri olduğu için biz bir şey yapamıyoruz. Bu yanlış bir uygulama bunun değişmesi için talimat verdik bunu için çalışıyorlar. Bu sistemi değiştireceğiz. Süper Kupa finalinde Fenerbahçe'nin seyircisiz olacağı yazılıyordu ama talimatname Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı kapsıyor. Böyle bir şey yok.

Federasyon yöentim kurulu yabancıyla ilgili bir karar aldı. Bu kadar bize göre doğru uygulanması gerekiyor. Ancak gördükki tribünde olan oyuncuların kulübe bağliyeti artıyor. Bu yüzden yeni sezon da 5'3 olacak bu kural... 5 oyuncu sahada 3 oyuncu yedek kulübesinde olacak. 5+3 olarak değiştireceğiz yeni dönemde...

Hocamız Milli Takım hocamızken de önceden de yardımcının serbest olmasını istiyor ama biz 5+3'ü uygulayacağız. 19 Mayıs Pazartesi günü 35 kişilik kadro komple Soma'ya gideceğiz.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER