ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2014 Pazartesi 22:44

TFF'den 'bank sedye' açıklaması

TFFden bank sedye açıklaması

Lütfü Balcı'nın yaşadığı sakatlık ve sonrasında yaşananlarla ilgili açıklama Futbol Federasyonu'ndan geldi.


İstanbul Süper Amatör Ligi'nde dün oynanan Albayrakspor-Vefa müsabakasında Albayrakspor futbolcusu Lütfü Balcı'nın yaşadığı sakatlık ve sonrasında yaşananlarla ilgili açıklama Futbol Federasyonu'ndan geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden, 'TFF'den açıklama' başlığı ile yapılan ve "Süper Amatör Ligi'nde dün oynanan Albayrakspor-Vefa müsabakasında Albayrakspor futbolcusu Lütfü Balcı'nın yaşadığı sakatlık futbol ailesini derinden üzmüştür." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Oynanan müsabakada sedye bulunmadığı iddiası ve sakatlanan futbolcunun bir bank ile taşınması bugün pek çok medya organında haberleştirilmiştir. Öncelikle yaşanan talihsiz olayla ilgili Albayrakspor kulübü Genel Kaptanı Naki Yıldız'ın açıklamasını kamuoyunun dikkatine sunmak isteriz:

"Albayrak Suni Çim Sahası'nda oynanan Albayrak-Vefaspor Süper Amatör Lig müsabakasında gerçekleşen vahim ayak kırılması olayı hepimizi derinden üzmüştür ancak olay görsel ve yazılı medyada aksettirildiği gibi değildir.

Oyuncumuz Lütfü Balcı'nın ayağının kırıldığı an sağlıkçımız derhal olaya müdahale etmiş ve daha kötü sonuçlar doğurmaması bakımından hemen ambulansa haber verilmiştir. Ayrıca, stadımızda sedye bulunmaması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir ve geçtiğimiz sezon TFF İstanbul İl Temsilciliği tarafından statlara dağıtılan sedyelerden iki tanesi bizde mevcuttur. Olaya sağlıkçımızın müdahalesi ve ambulansa haber verilmesi ile birlikte saha görevlisine sedyeyi getirmeleri konusunda talimat verilmiştir. Saha görevlisi sedyeyi getirene kadar müsabakayı izleyen 3-5 taraftar oturdukları bankı sahaya getirip acı içinde bulunan futbolcumuzu bankla dışarıya çıkarmışlardır."

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun geçtiğimiz sezon içerisinde yapılan çalışma sonucu, İstanbul'da amatör maçların oynandığı tüm sahalara sedye sağladığını belirtmek isteriz.

Senede 90 bine yakın müsabakanın oynandığı amatör futbol liglerinde her bir müsabakaya ambulans sağlanması, genel sağlık hizmetlerinde yaşanabilecek aksamalar nedeniyle mümkün olmamaktadır. Bu nedenle benzer vakalar müsabakaların oynandığı sahalara yakın mesafelerde yer alan sağlık kurumlarının acil sağlık hizmetleriyle yürütülmektedir.

Bu önemli konuda TASKK Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu üyesi Ali Düşmez'in, TASKK bünyesinde Sağlık Bakanlığı ile yürüttüğü görüşmelerin devam ettiğini kamuoyunun bilgisine sunarız."
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER