ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Aralık 2013 Pazar 02:05

TFF hakkında zehir zemberek açıklama

TFF hakkında zehir zemberek açıklama

Galatasaray Kulübü TFF'nin verdiği cezalar ile ilgili sert açıklamalar yaptı.


Galatasaray Kulübü, Nelson Mandela tişörtü giyen iki oyuncusunun PFDK'ya sevk edilmesi ve yönetici Sedat Doğan'ın 60 gün hak mahrumiyeti cezası alması ile ilgili sert açıklamalar yaptı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle;

"Kulübümüz, en yetkili ağızdan, bir yıl önce, bugünkü TFF yönetiminin görevini tarafsız ve de en önemlisi ülkemizin marka değerini yüceltecek bir anlayışla yapamadığını beyan ile, Türk futbolunun standartlarının her gün biraz daha tahribata uğrama riski ile karşı karşıya olduğunu belirtmiş, acilen bu konuya vaziyet edilmesi gereği konusunda kamuoyunu uyarmış idi.

Bugün gelinen noktada, maalesef bu endişelerimiz gerçekleşmiş, sadece futbolumuz kaosa sürüklenmekle kalmamış, TFF'nin şike olaylarındaki umursamaz tutumuna bir de tüm insanlığın reddettiği ırkçılık konusundaki utanç verici davranışı eklenmiştir.

Nitekim, bu ayıba uluslararası spor medyasının cevabı gecikmemiş, TFF başkanımız "dünyanın en kötü spor yöneticisi" olarak ilan edilmiştir.

Geçtiğimiz Perşembe günü Galatasaray oyuncuları Didier Drogba ve Emmanuel Eboue, ırkçılığa karşı mücadelenin sembolü ve 170'den fazla ülkenin altına imza koyduğu "Irkçılığın Önlenmesi ve Cezalandırılması" anlaşmasının yapılma sebebi olan Nelson Mandela için yas tutmak ve de ırkçılığı protesto etmek amacı ile içlerine giydikleri, tamamen teamüllere uygun t-shirt'ler sebebi ile PFDK'ya sevk edildiler. Bu konuda karşımıza çıkacak dış sorunlar konusunda TFF 'ye uyarıda bulunan bir yöneticimiz ise süratle 60 günlük hak mahrumiyetine ve 44.000 TL para cezasına çarptırıldı.

Bu davranışı, TFF'nin, son iki yıldır kulübümüze karşı sistematik olarak uyguladığı, taraflı ve haksız uygulamalardan bir tanesi daha diyerek gülüp geçmemiz bu defa beklenmemelidir. Olay yalnız futbolumuzun değil, top yekün Türk milletinin üzerine titrediği, ülkemizin marka değerini düşürecek önem ve boyuttadır.

Ülkemizin ve hangi renklere gönül vermiş olsa da hiçbir insanımızın hak etmediği bu köhnemiş ve hastalıklı unsurlardan ve de UEFA ve FIFA'nın ana 2 ilkesi olan "ırkçılık" ve "şike" sınavlarından sınıfta kalmış bu yapıdan, hangi kalkanın arkasına sığınırlarsa sığınsınlar, gecikmeden ve ivedilikle kurtulmamızın hepimiz için bir vatandaşlık görevi olduğuna inanıyoruz."

 DHA

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER