ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ekim 2014 Pazar 11:10

Terim‘den Kartal‘a Galatasaray asisti!

Terimden Kartala Galatasaray asisti!

Fenerbahçe’nin teknik patronunun kafasında derbide Bekir’in yerine Mehmet’i oynatmak vardı.


Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’den G.Saray asisti geldi.

Bekir İrtegün’ün cezalı olması, F.Bahçe’de derbi öncesi 5+3 yabancı kontenjanı krizine yol açtı. Kartal, bu krizi aşmak için Mehmet Topal’ı G.Saray’a karşı stoperde oynatmanın planlarını yapıyordu. Bruno Alves-Mehmet Topal tandemiyle Arena’ya çıkmak F.Bahçe’nin öncelikleri arasındaydı. Hatta Torku Konya maçının bir bölümünde Topal, stoper olarak Arena’nın provasını da yaptı.

ÇIPLAK GÖZLE PROVA İZLEDİ

Milli futbolcu, Konya maçında oynadığı sürece stoperde gayet başarılı da gözüktü. Hava toplarına hakimdi, kademede sorun yaşamadı. Kazandığı topları, orta sahaya olumlu aktardı. Fatih Terim de Milli Takım’ın ofans gücünü artırmak, savunmada oyun kurabilecek bir stoperle sahaya çıkmak adına Mehmet Topal’ı Çek maçında Semih Kaya ile birlikte tandemde görevlendirdi. Çek maçını Saracoğlu’nda izleyen Kartal da Fatih Terim sayesinde Mehmet Topal’ı stoperde görme fırsatı buldu.

ORTA SAHADA VAZGEÇİLMEZ

Kartal, “Acaba Mehmet Topal’ı G.Saray maçında stoperde oynatsam mı?” diyordu. Çek maçında ortaya çıkan tablo karşısında bu fikrinden vazgeçti. “Örümcek” lakaplı milli futbolcu, orta sahada daha özgür ve oyun kurma açısından F.Bahçe’de İsmail Kartal’ın vazgeçilmezleri arasında. Stoperde ise sadece kesici yönünü ön plana çıkartabiliyor. Topal, defansta yaratıcılığını kullanamıyor, hücuma destek olan pas dağıtma özelliğini de kaybediyor. Kartal, Terim’in asisti sayesinde Mehmet Topal’ı G.Saray derbisinde yeniden orta sahada görevlendirme konusunda kesin kararını verdi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER