ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Eylül 2013 Pazartesi 22:52

Terim medya patronlarına sitem etti!

Terim medya patronlarına sitem etti!

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın oynanacak Romanya maçı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Terim, spor ekranlarında yer alan hakkındaki iddialara sert çıktı. Spor yorumcularını eleştirdi.

"ANLADIĞIM KADARIYLA MESAJ ANLAŞILMADI"

Sorularınızdan önce bilgilendirmem olacak. Andorra maçı sonrası sizlerin aracılığıyla pek çok kesime ricada bulunmuştum. Şu an kimileri için bir şey ifade etmese de umuda yürüdüğümüz, mucize için emek sarf ettiğimiz bir döneme olduğumuzu söyledim. Konuşarak, dedikodu yaparak, yorum yaptığını sanarak.

Anladığım kadarıyla mesaj anlaşılmadı. Olayı netleştireyim ki bu konuları kaldıralım. Birincisi bu mümkünse Türk spor kamuoyuna yönelik.

Lütfen ama lütfen tahminini, rüyasını, fikrini bilgiymiş gibi sunan hatta bunun için size olmayan kanıtlar süren duyumcu, dedikoduculardan uzak durun. Haber alıyorum, öğrenmek istiyorum veya öğrenirim sanıp büyük bir yanılgı içine düşmeyin. Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

"PATRONLARI ONLARA EK İŞ VERSİN"

Hiçbir şeyin saklanmadığı bir dünyada, bilmeniz gereken her şeyi ilk ağızdan duyuyorsunuz zaten. İkincisi medya yöneticilerine sesleniyorum. Kanallarınızda haberci kimliğine bürünmüş kişiler var. Kanalınızın itibarını zarar veren kişileri ya uzaklaştırın ya da ek iş verin.

"SABRIN DA BİR SINIRI VAR"

İşi gücü olmayan bazı kimseler hak etmedikleri yerleri işgal ettiklerinden, aktarmaları için bir fırsat doğmuş oluyor. Sizler de bunun bir parçası oluyorsunuz. Yıllardır birbirimizi tanıyoruz. Sanılmasın ki eleştiriye açık değiliz. Bilgiyle harmanlanmış fikirlere açığız. Ben hiç olmadığı kadar açık ve şeffafım. Ancak sabrın da bir sınırı var. Bakıyorum da sabır SOS vermeye başladı. Çünkü maça 24 saat var. 48 saat var. Hocamıza, oyuncularımıza bir şey tesir etmesin. Bunu hak etmiyoruz. Böyle bir ufak geçişten sonra bu kadar.

"MUCİZE ARAYIŞI İÇİNDEYİZ"

Mucize arayışı içindeyiz. Kaybedeceğimiz kadar kaybettik. Bu nedenle çekineceğimiz bir şey yok. Romanya çok iyi bir takım. Son zamanların en güçlü Romanya Milli Takımı ile oynayacağız. Ancak ben oyuncularıma güveniyorum. İki şeyi oyuncularımıza çok anlatıyoruz. Bir hata yapmaktan korkmamaları, iki yenilmekten korkmamaları.

Romanya'nın gruptaki hakkını veriyoruz. Takımda grip salgını var ama futbolcularım oynamayı çok istiyor, çok istekliler. Her oyuncum hazır. Her oyuncum görev bekliyor. Türk Milli Takımı'nda hiçbir futbolcu görevden kaçmaz. Romanya'ya göre avantajımız şu; kaybedecek bir şeyimiz yok. Bugün son idmanda bir şey olmazsa sakatımız yok. Şikayet de etmiyorlar zaten.
 

2020 OLİMPİYAT ADAYLIĞI DEĞERLENDİRMESİ

2020 Olimpiyatı için televizyon başında bekleyenlerden biri de bendim. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bizden de görev istediler, biz de gittik. Yarışmada kazanmak da kaybetmek de var. Muhakkak ki kazandığımız da olmuştur. Daha çok çalışmalıyız. Ama İstanbul'a çok yakışırdı. Final de başarıdır. Basketbol Milli Takımı zamanında önemli işler yaptı. Bir şampiyonada başarısız oldular diye bir şey diyecek halimiz yok.

"SABIR KELİMESİNİ KULLANMAYACAĞIM DEMİŞTİM"

1993'te A Milli Takım'ın başına geldiğimde 'sabır kelimesini kullanmayacağım' demiştim. Zaten insanlar yıllarca beklemiş. Köklü çözümler yaratacak imkana sahibiz. Artık geriye bakmadan yeni sayfalar açmaya bakmalıyız.

Hagi ile görüştüm. Popescu ile akşam görüşeceğim. Filipescu ve Ilie de benim için önemli insanlar. Onları her gördüğümde çok mutlu oluyorum. Hayatımda önemli yerleri var. Sadece büyük oyuncu değiller aynı zamanda önemli insanlar. Yani onlar benim ailemin bir parçası gibi. O sevgi ve saygı devam edecektir.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER