ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Eylül 2013 Cumartesi 22:41

Terim hakkında ilginç iddia

Terim hakkında ilginç iddia

Tec­rü­be­li ho­ca­nın, TFF’nin söz­leş­me tek­li­fi­ni red­det­me nedeni or­ta­ya çık­tı. Ma­yıstaki kon­gre­ye ha­zır­la­nan Ga­la­ta­sa­ray mu­ha­le­fe­ti­nin Te­rim’e “Mil­li Ta­kım’a im­za at­ma. Se­çim­de en bü­yük ko­zu­muz ola­cak­sın” dediği iddia edildi.



Tür­ki­ye Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu (TFF) Baş­ka­nı Yıl­dı­rım De­mi­rö­ren son yap­tı­ğı ba­sın top­lan­tı­sın­da Fa­tih Te­rim ile 3 yıl­lık an­laş­ma yap­mak is­te­dik­le­ri­ni di­le ge­tir­miş­ti. An­cak De­mi­rö­ren, ba­şa­rı­lı ça­lış­tı­rı­cı­nın ma­yıs ayı­na ka­dar hiç­bir söz­leş­me­ye im­za at­mak is­te­me­di­ği­ni de ifa­de et­miş­ti. Te­rim’in TFF’den ge­len bu tek­li­fe ‘evet’ de­me­mesinin ar­ka­sın­da Ünal Ay­sal’a kar­şı olan mu­ha­le­fet gru­bu­nun olduğu öğ­re­nil­di.

Kongrede haksızlık anlatılacak

Bu gru­bun Te­rim’e “Sa­kın Mil­li Ta­kım’a im­za at­ma. Ma­yıs­ta ya­pı­la­cak se­çim­de en bü­yük ko­zu­muz sen ola­cak­sın” de­dik­le­ri ve Te­rim’i ik­na et­me nok­ta­sı­na gel­dik­le­ri bil­di­ril­di. Bu ne­den­le Te­rim’in TFF’ye im­za at­ma­k ko­nu­sun­da ka­rar­sız kal­dı­ğı bil­di­ril­di. Adı­nın ve­ril­me­si­ni is­te­me­yen mu­ha­le­fe­tin ön­de ge­len bir ismi de id­di­ayı doğ­ru­la­rken “Ma­yıs­ta­ki se­çim­ler­de en önemli teknik direktör adayımız Fatih Te­rim’dir” de­di. Ca­mi­anın Te­rim’in gönderiliş şekline kızgın olduğunu belirterek bu haksızlığı kongrede de dile getireceklerini bildirdi.

Seçim kulisleri hız kazandı bile

Öte yandan ca­mi­ada sözü geçen bazı kongre üyelerinin 2014’ün Ma­yıs ayın­da yapılacak kongrede seçim kararı alınabilmesi için kulis yapmaya başladıkları öğrenildi. Bu isimlerden biri de Ad­nan Öz­türk... Daha önce mayıs ayında başkanlığa aday olacağını açık açık belirten Öztürk’ün yanı sıra Ali Dü­rüst’ün de adı adaylar arasında ge­çi­yor.

Bu iki­li­nin ayrıca tek bir lis­te­de bu­lu­şa­bi­le­ce­kleri de be­lir­ti­li­yor. Gö­rev sü­re­si­nin bi­ti­mi­ne 1 yıl ka­la Ay­sal haziran ayında ola­ğa­nüs­tü se­çime gi­dip baş­kan­lık kol­tu­ğu­na ye­ni­den otur­muş­tu. Bu sü­re­cin ye­ni­den baş­la­ya­rak 3 yı­lı kap­sa­ya­ca­ğı di­le ge­ti­ril­miş­ti.

An­cak es­ki tü­züğün dikkate alınması gerektiğini belirten muhalefet yönetimin süresinin 1 yıl olduğunu savunuyor. Bu arada merhum başkan Öz­han Ca­nay­dın 2002’de Fa­tih Te­rim’i seçim kozu yaparak kongrenin galibi olmuştu.

TERİM’SİZ İLK SINAV

Lig­de sa­ha­sın­da Çay­kur Ri­ze’yi ağır­la­ya­cak Ga­la­ta­sa­ray, ilk kez Fa­tih Te­rim’siz bir ma­ça çı­ka­cak. Gö­re­vi­ne son ve­ri­len Te­rim’in ma­ça ge­lip gel­me­ye­ce­ği ise me­rak ko­nu­su. Tec­rü­be­li ho­ca­nın karşılaşmayı lo­ca­dan ta­kip ede­ce­ği öne sü­rül­üyor.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER