ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 01:09

Terim asıl hedeflerini açıkladı

Terim asıl hedeflerini açıkladı

Fatih Terim, Manchester United'i yendikleri karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katıldı


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Manchester United'i yenerek gelecek yıl Avrupa'da kalmayı garantilediklerini fakat asıl hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın kendi evinde Manchester United'i 1-0 yendiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan başarılı hoca, iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Açıkçası iyi oyun oynadığımız kanatindeyim. Mücadele olarak anlayış olarak da 90 dakika galibiyeti isteyen coşkulu oynayan ve tempoya ayak uyduran oyunun kontrolünü kullanan bir takımdık. Oyuncularımı kutluyorum. Golü geç bulduk fakat maçı kazanmasını bildik. Genel anlamda oyunu seyreden zevk almıştır. Tarihimizde ilk defa Manchester United'i yendik. Doğru yerde doğru zamanda yenerseniz bu bir zaferdir. İkinciliğe yerleştik. Son maçlarda biz Braga'ya gideceğiz. Cluj ise Manchester ile karşılacak. En azından şu anda Avrupa'da kalmayı garantiledik. İnşallah bu gruptan çıkarız. Çıkmak için herşeyi yapacağız. Son maçlarda rakiple aynı neticeyi almaya razıyız. Son sözümüzü söyletmediği için oyuncularıma teşekkür ederim. Tam bir Avrupalı gibi oynadık. Maçtan önce dün de söylediğim gibi en güzel senaryo gerçekleşti. Biz ve Cluj kazandık. Öyle oldu. Biz 7 puana çıktık. Hedefimiz 10 puanla grubu ikinci sırada bitirmek" dedi.

Manchester United'in hiçbir takımı ile mücadele etmeden kazanılmayacağını kaydeden Terim, "Zaten sezon başından beri hedefimiz Türkiye ligi ile Şampiyonlar Ligi'ni bitirmekti. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmezseniz kazanamazsınız. Uzun süredir performansı iyi olmayan oyuncularım bugün çok iyi oynadılar. Bu tempo ve anlayışla oynarsanız Avrupa'da kazananan, sizi mahcup etmeyen bir oyun oynarsınız" diye konuştu.

"BİZ SADECE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ GARANTİLEDİK"

Bir gazetecinin "Spor kamuoyunda Galatasaray üç maçtan sonra bir puan alınca eleştirilmişti. Galatasaray'ın ilk hedefi gruptan çıkmaktı. Bundan sonraki hedef ne olacak ?" sorusuna Terim, "Galatasaray'ın 3 maçtan bir puan alınca biz kritiği hak etmiştik. Galatasaray üç maçtan bir puan alırsa ben de kritik ederdim. Eleştiriler şahsiyete inmediği sürece sorun yok. Biz grupta hala son sözümüzü söylemedik. Şu anda hedefimiz doğru yolda gidiyor. Hedefimiz gruptan çıkmaktı. Şu anda biz sadece üçüncülüğü garantiledik. Umarım ikinci olur ve hedefimize ulaşırız. Realist olmak gerekiyor. Başkan Ünal Aysal ile koyduğumuz hedefi gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye cevap verdi. Fatih Terim, maçtan önce kendisini arayarak başarı dileyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER