ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 17:50

Taffarel: "Öyle çok kötü bir durum yok"

Taffarel: "Öyle çok kötü bir durum yok"

Galatasaray Kaleci Antrenörü Taffarel: "Takım olarak öyle yıkılmış, bitmiş bir durumumuz yok. Biz ve futbolcular durumun farkındayız"


Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel, son dönemde alınan kötü sonuçlarla ilgili olarak, "Öyle yıkılmış, bitmiş bir durumumuz yok" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlediği, ALS hastalığına dikkat çekme amaçlı toplantıya katılan Taffarel, çıkışta  basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sarı-kırmızılı ekibin son dönemde aldığı kötü sonuçların hatırlatılması üzerine Brezilyalı teknik adam, "Takım olarak öyle yıkılmış, bitmiş bir durumumuz yok. Biz ve futbolcular durumun farkındayız. Herkes olayın bilincinde. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve mutlaka bu işin üstesinden geleceğiz. Yoksa öyle çok kötü bir atmosfer, kötü bir durum da yok" ifadelerini kullandı.

Kendisinin futbol oynadığı ve teknik adam olarak çalıştığı zamanlarda çok iyi dönemleri de olduğunu vurgulayan Taffarel, "Ama futbol böyle bir şey. Bazı zamanlar da iyi, bazı zamanlar da kötü oluyorsunuz. Oyuncular eleştiriliyor ve bu da normal. Seyircinin, kötü oynadığımızda bizi eleştirmesi gayet normal. Sahada olanların, takımı düzeltmek, iyileştirmek için gayret göstermesi önemli. Biz kendi üzerimize düşeni yapmalıyız. Taraftarımızın evine mutlu dönmesi, tekrar Galatasaray şarkıları söylemesi için elimizden geleni yapacağız. Kendi üzerimize düşeni yaptıkça, iyi sonuçların geleceğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 "Milli maç benim için duygusal olacak"

Taffarel, A Milli Futbol Takımı'nın Brezilya ile yapacağı hazırlık karşılaşmasının kendisi için duygusal olacağını söyledi.

Brezilya Milli Takımı'nın yardımcı antrenörlüğünü de üstlenen Taffarel, Türkiye ile Brezilya'nın karşı karşıya gelecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Milli takımımızın Türkiye ile karşılaşacak olması beni mutlu ediyor. Yeni görevimle birlikte Miami'de, Tokyo'da, Pekin'de ve Singapur'da maçlar yaptık ama Türkiye ile oynamak benim açımdan duygusal olacak. Ben zaten hem teknik ekibe hem de futbolculara İstanbul'un, Türkiye'nin ortamının güzelliğiyle ilgili ciddi propaganda yaptım. Geldiklerinde onlar da bunu hissedecekler ve güzellikleri görecekler. Tabii 58 yıl aradan sonra yapılan bir maç ve beklenti yüksek. İki taraf için de önemli. Türkiye sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bizim adımıza ise Dünya Kupası kötü geçti ve kötü bir imajımız oluştu. Bunu tekrar düzeltmemiz açısından bu maç önem arz ediyor. Beklentimiz iyi bir maç ve dostluk olması."

Taffarel, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile arasında sorun bulunan Felipe Melo'ya davetiye gönderildiği aktarılarak, maça gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, "Davet edildiğini biliyorum. Hatta o milli takım kampına da gelmek istiyor. Mutlaka maçı izlemeye gelecektir" dedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER