ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2014 Cumartesi 23:16

Taffarel: Bugün herkes birbiri için mücadele etti

Taffarel: Bugün herkes birbiri için mücadele etti

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Claudio Taffarel'den önemli açıklama...


Galatasaray Yardımcı Antrenörü Claudio Taffarel, “5 aydır Prandelli'nin çalıştırdığı takım ile bugünkü takım aynı Galatasaray. Yarın da aynı Galatasaray takımı olacak. Oyuncuların davranışlarını değiştirip sahaya pozitif şekilde yansıtmaları gerekiyordu. Bugün hepsi o sorumluluğu aldı. Sadece eksik olan oydu. Bugün herkes birbiri için mücadele etti.” dedi.

Gaziantepspor galibiyeti sonrası maçın değerlendirmesini yapan Claudio Taffarel, alınan 3 puandan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Çok zor bir maçın kendilerini beklediğini belirten Taffarel, “Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum, çok özveri ile oynadılar, mücadele ettiler. 5 aydır Prandelli'nin çalıştırdığı takım ile bugünkü takım aynı Galatasaray. Yarın da aynı Galatasaray takımı olacak. Oyuncuların davranışlarını değiştirip, sahaya pozitif şekilde yansıtmaları gerekiyordu. Bugün hepsi o sorumluluğu aldı. Sadece eksik olan oydu. Bugün herkes birbiri için mücadele etti.” diye konuştu.

BAZI NEDENLERDEN ÖTÜRÜ BAZI FUTBOLCULAR HOCAYA KÜSMÜŞ OLABİLİR

Bazı sebeplerden dolayı bazı futbolcuların hocaya küsmüş olabileceğini dile getiren Taffarel, “Bugün galibiyeti bize getiren en önemli etken bütün futbolcuların bugün sahaya yüzde 100'ünü vermesiydi. Maçtan önce benim tek isteğim oydu. Bugün rahatlıkla dönmemiz gerekiyordu, onu da yaptık." şeklinde konuştu.

Maçtan önce rakibi iyi analiz ettiklerini ifade eden Claudio Taffarel, "İlk yarı Bruma hem defansif hem de ofansif anlamda bizi tatmin etmedi. Öyle olunca Umut'u aldık, Umut'a da teşekkür ediyorum. İlk 11'de oynamamasına rağmen ne zaman görev verilse en iyisini yapıyor. Sneijder'in ağrısı vardı, o yüzden onu çıkarmak zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİME SON VERİYORUM

Taffarel, kariyer planlamasına ilişkin ise "Dürüst olmam gerekirse önümüzdeki 20 yıl içinde böyle bir düşüncem yok. En büyük hedefim kaleci antrenörü olarak devam etmek. Başkanıma ve yöneticilerime teşekkür ederim. Bakıldığı zaman 2 maçta antrenör olarak çıktım. 2 maçta 6 puanım var. Bugün teknik direktörlük kariyerime son veriyorum." değerlendirmesinde bulundu.

HAMZA HAMZAOĞLU EN MÜTHİŞ SEÇİM OLDU

Claudio Taffarel, Hamza Hamzaoğlu'nun teknik direktörlüğüne getirilmesine ilişkin ise şunları söyledi: "Hamza Hamzaoğlu seçimi inanılmaz doğru. İki yabancıdan sonra gelebilecek en doğru seçim bir Türk'ün gelmesi gerekiyordu. Hamza hocanın gelmesinden çok mutluyum, çok doğru bir seçim yaptığımızı düşünüyorum. Mancini ve Prandelli iyi teknik direktördü. Kültüre, Türk futboluna ve futbolcusuna uzak olabiliyorlar. Onların ardından Türk teknik adamın gelmesi iyi oldu. Yabancının Türk futboluna adapte olması gerekiyor. Şimdi buna zamanımız yok, Hamzaoğlu müthiş seçim. Hamza hocayla devam etmek istiyorum ama kaleci antrenörü olarak devam etmek istiyorum. Yardımcı antrenör olmayı düşünmüyorum. Eğer öyle bir şey düşünülürse belki de bir yol ayrımına gelebiliriz."

Taffarel, Okan Buruk'un da çok iyi bir teknik direktör olduğunu, ekonomik açıdan sıkıntılı bir takımda güzel işler yaptığını dile getirdi. Claudio Taffarel, "Okan'ın doğru yolda ilerlediğini düşünüyorum. Hem saha içinde hem de saha dışında doğru ilerliyor. Çünkü her geçen gün daha şık giyiniyor. Futbol oynadığım sürece Okan ve Arif Erdem'in futbolculuk yaşamımda benim için ayrı yeri vardır. Benim için bunlar kardeştir. İnanıyorum ki Okan Buruk ilerleyen yıllarda çok daha iyi yerlere gelecektir." dedi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER