ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2014 Pazar 21:19

Taekwondo festivali Antalya'da sona erdi

Taekwondo festivali Antalyada sona erdi

66 ülkeden yaklaşık 1400 sporcunun katılımıyla Antalya/Belek’te düzenlenen ve toplam 6 gün süren 3 organizasyona Türk sporcular damgalarını vurdu.


Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen ve 2. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası, 3. Avrupa Para-Taekwondo Şampiyonası ile 1. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’ndan oluşan ‘Tekvando Festivali’ tamamlandı.

25-26 Kasım tarihlerinde düzenlenen 2. Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda genel sıralamada Almanya adına katılan Özer Taekwondo Spor Kulübü topladığı puanlarla Avrupa şampiyonu oldu. Ankara İlbank Spor Kulübü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Avrupa üçüncülüğünü paylaştı. Bayanlar sıralamasında Özer Taekwondo Spor Kulübü 1., Ankara İlbank Spor Kulübü 2. ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3. sırayı aldı. Erkeklerde ilk sırayı İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kazanırken, kürsünün diğer basamaklarını diğer Avrupa kulüpleri paylaştı.

TAEKWONDO’DA ‘ENGELLERİ’ YIKTIK…

27 Kasım’da düzenlenen 3. Avrupa Para-Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya olmak üzere 11 madalya kazandı. Büşra Gör ve Yaşar Sami Gökbaba, Avrupa şampiyonu oldu. 15 ülkeden 80 sporcunun katıldığı şampiyonaya 16 sporcu ile tam kadro olarak katılan Türkiye Milli Takımı 11 madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti. Türkiye, şampiyonayı 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı.

Bayanlarda 1 altın ve 2 gümüş madalya kazanan Türkiye, Rusya’nın ardından ikinci sırayı alırken üçüncü sıra Azerbaycan’ın oldu. Erkeklerde 1 altın 2 gümüş ve 5 bronz madalya elden Ay-yıldızlılar, Rusya, Azerbaycan ve Hırvatistan’ın ardından 4. sırada yer aldı. Türkiye, genel sıralamada 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya ile 3. sırayı aldı. Rusya, 5 altın, 4 gümüş, 5 bronz madalya ile birinci, Azerbaycan 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya ile ikinci oldu.

TÜRKİYE AÇIK’TA MADALYA YAĞMURU…

28-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 1.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda sporcularımız 66 madalya kazandı. Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde dünyanın dört bir yanından 1400 sporcunun mücadele ettiği turnuvada büyükler kategorisinde dereceye giren sporcular olimpiyat oyunları yolunda hanelerine önemli puanlar kazandı.

Türkiye, büyükler kategorisinde 4 altın, 1 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti. Bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım, 53 kiloda Makbule Nur Korucu, 57 kiloda Hatice Kübra İlgin ile erkekler 80 kiloda Yunus Sarı kategorilerinde ilk sırayı alarak olimpiyat oyunları yolunda 10 tam puan aldı. İkinci olan Dürdane Altunel, üçüncü sırayı alan sporcularımız Sude Burcu, Nafia Kuş, Mervenur Evci, Görkem Sezer, Umut Bildik ve Serdar Yüksel gelecek adına önemli puanlar elde etti.

Türkiye, gençler kategorisinde 4 altın, 7 gümüş ve 15 bronz, yıldızlar kategorisinde ise 5 altın, 7 gümüş ve 17 bronz madalya kazandı.

1.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası kapsamında düzenlenen Poomsae yarışmalarında ise milli sporcular 25’i altın, 21’i gümüş ve 25’i bronz olmak üzere 71 madalya ile rakip ülkelere büyük fark atmayı başardı.

BAŞKAN ŞAHİN: MÜKEMMEL BİR ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRDİK

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, ‘Taekwondo Festivali’ havasında geçen 3 organizasyonun da büyük bir başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Şahin, 66 ülkeden 1400 sporcunun yaklaşık 1 hafta boyunca Belek’te bulunduğunu ve tüm katılımcıların organizasyondan büyük bir memnuniyet içinde ayrıldığını ifade etti. Şahin, "Amerika’dan Avustralya’ya, Brezilya’dan Çin’e, dünyanın dört bir yanından sporcuları Antalya’da ağırladık. Herkes organizasyonumuzdan övgüyle söz etti. ‘Türkiye yaparsa en iyisini yapar’ sözünü bir kez daha gerçekleştirdik. Bu organizasyona destek veren Başta Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerimiz ile kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda da bu organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız." diye konuştu.

Metin Şahin, Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada Türk sporcuların bu avantajı iyi kullanarak olimpiyat oyunları yolunda önemli puanlar kazandığını ve bununda memnuniyetlerini ikiyi katladığını sözlerine ekledi.





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER