ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 21:12

"Süreklilik yakalarsam performansım daha da yukarı bir noktaya gelecek"


Trabzonspor’da son haftalardaki yükselen performansı ile dikkat çeken Paulo Henrique, süreklilik sağladığı taktirde performansının daha da yukarılara çıkacağına inandığını söyledi. Golcü futbolcu, kalan haftalarda takıma daha fazla katkı sağlamak için elinden geleni yapacağını vurguladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Paulo Henrique, Trabzonspor’a geleli yaklaşık 2 sene oluğunu belirterek, “Dönem dönem çok başarısız performanslarım oldu. Ama bu sezonun son bölümünde geride kalan birkaç hafta verimli oynamaya başladığı düşünüyorum. Bu konuda süreklilik yakalarsam bu performans daha da yukarı bir noktaya gelecek.” dedi.

Çok iyi bir takıma sahip olduklarını ifade eden Henrique, ancak takım içerisinde bir disiplinsizlik ve arkadaşlık sorunları olduğu özeleştirisinde bulundu. Futbolcular olarak bunu kendi aralarında da sık sık konuştuklarını dile getiren golcü futbolcu, şöyle devam etti:

“Sezonun bugüne kadar olan dönemine baktığımda şunu görüyorum; kazanmamız gereken, öne geçtiğimiz bir çok maçı son bölümlerde kaybettik. Bazen berabere kaldık, bazen yenildik. Bazen yemememiz gereken golleri yedik, bazen atmamız gereken golleri kaçırdık, bazen gerçekten çok şansızdık. Bütün bunları sıralayabilirsiniz. Bunların sonucunda da zor bir durma düştük. Şimdi bu durumdan yavaş yavaş kurtuluyoruz.”

Sezonun ilk yarısında çok faz oyna şansı bulamadığı, oynadığı maçlarda da pek verimli olamadığını anlatan Brezilyalı futbolcu, devre arasında takımdan ayrılmak istediğini hatırlatılması üzerine; şunları söyledi:

“Sizin de bildiğiniz gibi devre arasında gitmek istemiştim. Portekiz’den de benim için makul olduğunu düşündüğüm teklif gelince bunu değerlendirmek istemiştim. Ama o dönemde bizimle birlikte olan hocamız gitmeme olumlu yaklaşmamıştı ve o yüzden burada kaldım. Sonra hoca değişikliği oldu ve yeni hocayla birlikte daha fazla oynama şansı yakaladım. Şimdi de daha verimli oynadığımı düşünüyorum. Hem bu formu koruyup hem de sezonun bu final bölümünde önemli maçlarda takıma yüksek katkı yaparsam zaten önümüzdeki sezon giderek yükselen bir performans izleyeceksiniz.”

Henrique, son haftalarda artan performansıyla ilgili olarak yöneltilen sorulara ise “Bu durum tamamen özgüvenle alakalı bur durum. Hoca bana gerçekten çok yüksek bir güven veriyor. Takım arkadaşlarım da bu özgüvenimi yüksek tutabilmem için ellerinden geleni yapıyorlar. Ben zaten tembel bir oyuncu değilim. Maçta da antrenmanda da neyim varsa vermeye çalışırım. Özgüven de yüksek olduğunda işler yoluna giriyor.” diye cevap verdi.

Golcü futbolcu, eski takım arkadaşı Burak Yılmaz’la ilgili bir soruya da, “Bize çok yardımcı olan, saha içerisinde olduğu kadar saha dışında da bizimle iyi diyalog kuran bir oyuncuydu. Oyunculuğunun yanında çok da iyi bir insandı. Galatasaray’da da bu yükselen performansının devam etmesi beni hiç şaşırtmıyor. Bu sezon Buraksız bir kadro var ve böyle oynuyoruz. Bu kadroda da yetenekleri, kapasitesi yüksek olan oyuncular var. Biz de bu oyuncularla daha iyi verimi alabilmek için elimizden geleni yapıyoruz.” cevabını verdi.

Henrique, Trabzonspor’un puan kayıplarında hakemlerin etkisinin olup olmadığına dair soru üzerine de şöyle cevap verdi:

“Hakemlerin art niyetli insanlar olduğunu düşünmüyorum. Oyuncular olarak bizler nasıl hata yapabiliyorsak hakemler de yapabilir. Bu zaten futbolun parçası olan bir durum. Herşeyden önce insan kendini eleştirmeli, kendisiyle ilgili eksikleri görmeli. O yüzden hakemlerle ilgili konuşmak ve bu durumu onların üstüne yıkmak çok adaletsiz olur.”

AKHİSAR HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Bu arada, Trabzonspor, ligde bu hafta deplasmanda Akhisar Belediyespor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmana kasığında sakatlığı bulunan Serkan Balcı dışında tüm futbolcular katıldı.

Antrenmanın ilk 15 dakikasında ısınma hareketleri gerçekleştiren bordo-mavililer, geri kalan bölümde basına ve taraftara kapalı olarak çalıştı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER