ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Ekim 2013 Cuma 21:17

Sporda şiddete karşı yeni birimler geliyor

Sporda şiddete karşı yeni birimler geliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spor da şiddetin önlenmesi için statlardaki özel güvenlik personelinin çıkarılacağını yerine emniyetin yeni birimler oluşturacağını söyledi.


    Karayolu ile Karabük’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Eskipazar ilçesinde yapımı devam eden Gençlik Merkezi inşaatında müteahhit firma yetkililerden bilgi aldıktan sonra Eskipazar Spor Salonuna geçti. Burada gençleri selamlayan Bakan Kılıç, “Bizler aman spor salonlarımıza kimse girmesin, eskimesin demiyoruz. Spor salonlarını kullanın eskisin. Tayyip amcanız parasını gönderir. Bizler de yaparız.” dedi. Bakan, daha sonra bir kız öğrenci ile badminton oynadı.

    Cuma namazını kıldıktan sonra Karabük Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, Karabük ilinde yapılan ve yapımı devam eden yatırımları hakkında bilgi aldı.

     Bir gazetecinin Beşiktaş-Galatasaray maçında çıkan olaylar ve spor da şiddet konusunda çıkan yasa hakkında bilgi sorması üzerine Bakan, “Sahalardaki şiddetin önlenmesi bir yönü ile Federasyonlara, bir yönü ile spor kulüplerine bir yönü ile de taraftar derneklerine bakan bir olaydır. Biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak spor sahalarındaki şiddet ve düzensizliğin önlenmesi konusunda çok sağlam irade ve kararlılıkla adım atmaya hazırlanıyoruz. Herkes üzerine düşen sorumluluğu idrak ettiği takdirde bir problem yaşanması mümkün değil. Atılacak il adım ise koruma güvenlik uygulamasıdır. Stadyumlarda özel güvenlik personeli çıkarılacak, koruma güvenlik adı ile emniyet birimleri yeni oluşturulacak. Emniyet birimleri stadyumlardaki güvenlik ihtiyacını kendi üzerine alacak, belki özel güvenlik birimleri ihtiyaç duyulduğunda belirlenen alanlarda görev yapabilir. Beşiktaş-Galatasaray maçında sahaya atlayan seyirciler önünden ilk kaçan güvenlik görevleri oldu. Kanunun istediği bu değil, spor kulüplerin anlaşmalı özel güvenlik kurumlarından beklediği bu değil. Dolasıyla bunun önlemleri en kesin bir şekilde alınacak. Herkesin can ver mal güvenliğini sağlamak adına alınacak. Ayrıca yılbaşına kadar kameralı güvenlik ve elektronik bilet uygulamasına tam manası ile geçilecek. Bu sisteme geçildiği andan itibaren seyirden men cezası alanların yeniden maça gitmesi, seyirci içine girmesi, bilet temin etmesi mümkün değil. Bu uygulama bedava bilet uygulamasını, bedavacıların kulüp yönetim üzerindeki baskı unsurunu, şiddete enfazla neden olanların bedava biletlerle tribünlere girme hadisesini de sona erdirecek.” diye konuştu.

    Doping konusunda alınan yönetmelikler hakkında soru soran bir gazeteciye ise Bakan Kılıç, şu cevabı verdi:

    “Doping konusunda hükümetimizin yaklaşımı net. Dopinge sıfır tolerans. Dopinge bulaşan kulüp, federasyon, antrenör, sporcu ve kimler varsa ağır bedeller ödeyecek. Türk sporun da doping gölgesi kalmayacak. Bu konuda kesin kararlı ve tutum içindeyiz. Hacettepe Üniversitesi bünyesinde yeniden Türkiye Doping ajansını oluşturduk. Finansmanı Bakanlık olarak aktardık, gerekli laboratuvarlar kuruldu. Bu ajans WADA’dan akreditasyonunu alır almaz tüm doping kontrolleri Türkiye de yapılacak. Tedarik edenlere çok ağır cezalar uygulanacak. Sporcusunun doping kullanılmasına seyirci kalan antrenör, kulüp, ve sinsiler içindeki federasyona kadar tüm kişiler aynı yaptırımlar en ağır bir şekilde uygulanacak. Çünkü doping zehirdir. Doping ile kazanılan bir başarıyı, sportif bir başarı olarak görülmesi mümkün değildir. Sporun gayesi çok madalya kazanmak değil, sporun gayesi öncelikle insanı sağlıklı yaşatmaktır. Bizim felsefemiz bellidir. Bu gün Türkiye doping konusunda sicili karanlık bir ülke değil. Dopingde sıfır tolerans benimsediğimiz bir kriterdir. Kimsenin doping konusunda bir endişesi olmasın.”






























KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER