ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Aralık 2013 Cumartesi 12:17

Sözleşmesi şimdiden uzatılmalı

Sözleşmesi şimdiden uzatılmalı

Fenerbahçe yüksek tempoyla çok etkileyici bir futbol oynuyor. Herkes Yanal'dan memnun, önemli olan bu.


Moraller üst düzeyde Fenerbahçe'de. Geçen hafta Çaykur Rizespor karşısında 1-0'dan dönüp 2-1 kazanmıştı.

Sürekli kazanmanın öz güveni de var Fenerbahçe'de. Dün de haftanın ilk maçını kazanıp, rakiplerini baskı altına almak istiyordu. Akhisar Belediyespor bu sezon deplasmanlarda gol atmakta zorlanan bir takım. Hatta dün de dahil olmak üzere bu sezon deplasmanda hiç gol atamadılar.

Kırmızı kartla dağıldılar

Fenerbahçe, Akhisar karşısında yüksek tempo ile oyuna başladı. Bu sezonun en dikkat çeken ismi Bilal'in pozisyonu dışında ceza sahasına rakibini sokmadı. İlk dakikadan itibaren rakip sahaya yerleşti. Maçın başında Gökhan sürekli indiriyor, yan tarafta Caner'in yokluğunda Hasan Ali ona eşlik etmiyordu. Baskılı ama pozisyon fazla yoktu. Ardından kırmızı kart ve penaltı geldi. Rakibin kırmızıdan sonra direnci kırılmıştı zaten ilk yarının sonuna doğru gelen golle de iyice yıkıldılar. Durum 0-0'ken Ersun Yanal, Alper-Webo değişikliğini kafaya koymuştu. 1-0'dan sonra da düşündüğü bu değişikliği yaptı. Takım halinde hücum yapan Fenerbahçe karşısında Akhisar takımı hiçbir direnç gösteremedi. Goller, pozisyonlar üst üste geldi. Fenerbahçe moralli, istekli, tempolu, hızlı ve rakibinin de ilk yarının ortalarında 10 kişi kalmasından sonra rahat bir maç kazandı.

Son yarım saat formalite

Fenerbahçe'nin forvet oyuncuları 15. hafta itibariyle 27 gole ulaştılar. Dile kolay! Çok etkileyici futbol oynuyor Fenerbahçe. 10 kişi kalan Akhisar için dün itibariyle yapacak bir şey yoktu. Fenerbahçe'nin yüksek temposuna eksik kadrosuyla dayanamadı. Fenerbahçe son yarım saati formaliteye çevirdi. Mete Kalkavan'ın penaltı kararı doğru ancak verilmeyen penaltı kendisine yakışmadı. Fenerbahçe yoluna doludizgin
devam ediyor.

MEHMET TOPAL ÇOK ÖNEMLi BiR OYUNCU

Mehmet Topal, Fenerbahçe'nin en vazgeçilmez isimlerinden biri. Sakatlanmadığı ya da cezalı olmadığı sarece ondan vazgeçemezsiniz. Pres yapıyor, top taşıyor, şut atıyor. Kazandığı toplarla takımı ateşliyor. Allah nazarlardan saklasın. Emenike, Sow, Kuyt çok hareketli. 4 hareketli Fenerbahçeli, arkadan da Mehmet Topal geliyor; haliyle dağılırsınız. Sağdan Gökhan giriyor, ortadan Baroni forse ediyor. Bunlar yetmiyor, ikinci yarı Webo giriyor; bir de gol atıyor. Ne yapsın Akhisar!

HAKEM NET BİR PENALTIYI VERMEDİ

Fenerbahçe hiçbir zaman "Bir attım üstüne yatayım" demiyor. Ersun Yanal da bu düşünceyi hiç yansıtmadı oyuncularına. Hep kazanmak için oynayan bir takım Fenerbahçe. Futbolu da, golleri de izleyenlere zevk veriyor. Emenike'nin düşürülüşü kesinlikle penaltı, bunu tartışmak bile doğru olmaz. Bu penaltıyı vermemek büyük bir hakem hatası.

CANER'SiZLiK SIRITTI

Alper Potuk'u izlerken Ersun Yanal da görüyor, performansı iyi değil. Hasan Ali geride kaldı. Hücumda beklenen etkinliği sağlayamadı. Caner'in olmaması Fenerbahçe'yi solda olumsuz etkiliyor. Gökhan Gönül istekli, arzulu ama hücumda çok fazla efektif değildi. Çok daha iyisine alıştırdı bizi. Eskiden 10 çıkışın 6'sında etkili olurdu, 10'a indi. Moussa Sow garip garip vuruşlar yapıyor ama 4 tane de gol atabilirdi. Her şeye rağmen etkili oynuyor.

KUYT BELLi ETTi

Kuyt, penaltı atışında topa gelirken nereye vuracağını çok belli etti. Ben de kaleci olsam sağa atlardım. Topa geliş açısından ve hızından anladım. Çok hızlı geldiğiniz zaman, tam cepheden geliyorsanız, kalecinin soluna bırakmanız imkansız olur. Kaleciye de haksızlık yapmayalım yan toplarda da iyiydi ilk yarıda. İkinci yarıda ise gollere engel olamadı.

HAKEM EZDiRMEK iSTEMEDi

Hakemin 1 dakika uzatmasıyla ilgili duygusal bakarsan, rakip 10 kişi kalmış, ezdirmemek istemeyebilir. Mete Kalkavan'ı kutlamak lazım. Genel bakarsan, mantığına bakarsan, averaj açısından takım için önemli olabilir. Hangisi doğru? Mantık mı, duygusallık mı? Aslında neyse

Ersun Yanal'la uzatılsın

Ersun Yanal'a geldiği zaman 1 yıllık bir sözleşme yapıldı. Yanal'ın görev süresi uzatılmalı mı? Evet. Fenerbahçe antrenörü olmak için 1 yıllığı değil, 6 aylığı bile kabul edersin. Şu ana kadar Fenerbahçe başkanı ve Yanal'ın istediği gibi gidiyor her şey. Herkes Yanal'dan memnun, önemli olan bu. Bence sözleşmesi şimdiden uzatılmalı. Transfere ise hiç gerek yok. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER