ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 13:04

Skibbe'den Galatasaray'a Schalke uyarısı!

Skibbeden Galatasaraya Schalke uyarısı!

Eski dost Skibbe'den Schalke deplasmanı öncesi Galatasaray'a uyarı... Skibbe, “Galatasaray'ın burada öncelikle son derece iyi bir savunma kurgusuyla sahaya çıkması gerekiyor.


Bir dönem Galatasaray’da teknik direktörlük yapan, daha sonra Eskişehir ve Karabük’ü de çalıştıran Skibbe, Almanya’da Fanatik'in sorularını yanıtladı. Cim Bom’un yarınki Schalke deplasmanına ışık tutan başarılı antrenör, “Berabere sona eren ilk maçta Galatasaray özellikle ikinci yarıda son derece kötü bir futbol ortaya koydu. İlk dakikalardaki oyunu devam ettiremediler. Ama Galatasaray’ın bu deplasmanda bambaşka bir oyun ortaya koyacağından eminim. Galatasaray tüm taktiğini ve gücünü yeniden gözden geçirerek burada çok daha etkili bir futbol ortaya koyacaktır” dedi.

Muslera’dan Drogba’ya kadar

Aslan’ın sahaya savunma kurgusuna dikkat ederek çıkması gerektiğini vurgulayan Skibbe, “Çünkü Schalke kendi evinde çok rahat skora gidebiliyor. Galatasaray savunmada iyi işler yapıp, daha sonra ileriyi düşünebilir. Zaten forvet hattında çok önemli isimlere sahipler. İstanbul’daki 1-1’lik beraberlik az da olsa Schalke’yi şanslı kılıyor. Fakat ben burada bambaşka bir Galatasaray beklediğim için tura ortak olmalarının çok da zor olmayacağını düşünüyorum. Galatasaray’ın çok sayıda destekçisi olacak. Ayrıca uluslararası çapta yıldızları var. Muslera’dan Drogba’ya kadar gerçekten çok kaliteli isimler oyunun yönünü her an değiştirebilir. Özellikle yıldız oyuncular gününde olmaları halinde skora direkt etki edebilirler” diye görüş bildirdi.

''Schalke’yi Cim Bom toparladı''

Eski dost Skibbe'den Schalke deplasmanı öncesi Galatasaray'a uyarı... Skibbe, “Galatasaray'ın burada öncelikle son derece iyi bir savunma kurgusuyla sahaya çıkması gerekiyor. Çünkü Schalke kendi evinde skora çok rahat gidebiliyor. Savunmada iyi işler yapıldıktan sonra hücum düşünülebilir” dedi.

“Galatasaray Schalke’nin ofansif gücüne dikkat etmeli. Farfan ve Huntelaar çok önemli isimler. Huntelaar’ın sakatlığı Galatasaray için avantaj olabilir ama Farfan da çok tehlikeli bir isim. Savunmada biraz aksadıkları oluyor. Bu sebepten de birçok maçta kalelerinde goller gördüler. Schalke özellikle Galatasaray maçından sonra moral ve oyun olarak toparlandı. Artı daha iyi bir takım oyunu oynuyorlar. Özellikle evlerinde önemli bir taraftar desteğine sahipler. Bu avantajı iyi kullanıyorlar...”

''Türkiye’yi çok özledim''

“Galatasaray son haftalarda düşüşte gibi görünse de Avrupa’daki başarılı oyunları ortada. Burada bambaşka bir Galatasaray izleyeceğimizden eminim. İlk maçta olduğu gibi çok çekişmeli ve zevkli bir maç olacaktır. Türkiye’yi çok özlüyorum ve en az ayda 1 kez geliyorum. Arkadaşlarımı ziyaret ediyorum. İlk maçı da Arena’da izlemiştim.”

''Gönlüm fifti fifti''

“Benim için çok anlamlı bir maç. Galatasaray’da 10 ay çalıştım. Bir sezonu dolduramadım. Çok sevdiğim dostlarım var ve hâlâ onlarla ve eski öğrencilerimle diyaloğum devam ediyor. Galatasaray’ın kalbimde çok önemli bir yeri var. Öte yandan Schalke benim şehrim, burayı da çok seviyorum. Gençliğim burada geçti. Gönlüm ‘fifti fifti’ hem Galatasaray için hem de Schalke için. Bunu çok samimi söylüyorum.”

''Yıldız almak yerine...''

“Almanya’da gençler çok iyi olanaklar buluyorlar. Altyapı son derece gelişmiş durumda ve çok daha iyi yerlere gelebiliyorlar. Bu onlar için çok önemli bir şans. Küçük yaşlardan beri önemli eğitimler alıyorlar. Örneğin İlkay ve Mesut. Türkiye’de ise çalışmalar biraz daha yavaş ilerliyor. Çok yetenekli isimler ve önemli bir potansiyel var. Biraz daha yıldız transferi yerine kendi yıldızlarını yetiştirmeleri gerekiyor. Altyapı çok önemli.”

''Davala’yla görüşüyoruz''

“Ümit Davala bu maç için beni aramadı ama onunla düzenli bir şekilde görüşüyorum. Çok sevdiğim bir insan ve uluslararası önemde bir oyuncu. Türkiye’de ve Avrupa’da oynadığı takımlardaki başarıları ortada.”

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER