ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Mart 2013 Cumartesi 22:50

Sivasspor'da Rıza Çalımbay istifa etti

Sivassporda Rıza Çalımbay istifa etti

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, taraftarların baskısı üzerine istifa etti.


Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, uzatma dakikalarında buldukları gol ile 3-2 kazandıkları Orduspor maçının ardından istifa etti.

Genç teknik adam mücadelenin ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, taraftarlara sitem ederek başkan Mecnun Otyakmaz ile görüştüğünü ve görevini bıraktığını açıkladı.

Çalımbay, bundan sonra kararı yönetimin vereceğini belirtirken, taraftarların tepkisine bir anlam veremediğini söyledi.

İSTİFASINI YÖNETİME İLETTİ

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 3-2 kazandıkları Orduspor maçının ardından görevi bırakma kararı aldığını, bunu da yönetime ilettiğini açıkladı.

Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 2-1 mağlup duruma düştükleri dakikadan itibaren bazı taraftarların kendisini istifaya çağırdığını söyledi.

İkinci gol öncesi topu kaptıran Hayrettin Yerlikaya'ya da taraftarların tepki gösterdiğini belirten Çalımbay, bunları hak etmediklerini ifade etti.

Görevi bırakma kararı aldığını açıklayan Çalımbay, ''Görevimi bıraktım, yönetime de söyledim'' dedi.

Yöneticilerin istifa kararını nasıl karşıladığının sorulması üzerine Çalımbay, ''Yöneticiler, 'sakin ol, görüşürüz' dedi'' ifadesini kullandı.

iŞTE ÇALIMBAY'IN AÇIKLAMALARI

Maç sonrasında değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Bu maç 2 takım için de zor bir maçtı. Ordu takımı beklemediğimiz bir kadroyla çıktı. Bütün forvetlerini kullandı. Zor olacağı belliydi. Beklediğimiz gibi oldu. Biz oyundan hiç kopmadık. Bundan önce de defalarca kazandığımız gibi güzel bir maç kazandık. Kzandığımız için mutluyuz, ama taraftarın yaptığından dolayı mutsuzuz. Ben görevi bıraktığımı yönetime de söyledim. Bütün her şey yönetimde. Çünkü Sivasspor'u aldığımız zaman çok zordu, düşme potasında aldık. O sene takımı kurtardık, öbür sene Play-off'a girdik. Biz geçen sene futbolcularla tek başımıza kaldık. O zaman da mücadeleden kopmadan Play-off'a girdik. Şu anda Türkiye Kupası'nda 4 takım var, biri Sivasspor. Hem ligde, hem kupada gidiyor. 20 günde 7 maç oynadık. Sivas zor bir yer. Uzun deplasmanlara gidiyoruz. Aralarda lig maçı oynuyoruz. Kupa, lig derken her yerde yolumuza devam ettik. Hayrettin öyle böyle Sivas'ın çıkardığı, kendi bağrından yetiştirdiği bir oyuncu. Hayrettin olsun, başka bir oyuncu olsun sahaya kötü olmak için çıkmaz. Hatalar olabilir. Ben Eskişehir'deyken Emre Toraman kendi kalemize 2 gol attı. Böyle günde o oyuncuya sahip çıkmak ve geçmişine bakmak lazım. Biz burada her şeyimizi veriyoruz, gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bir sürü teklif gelmesine rağmen Sivaslıyız, Sivasspor'u yarı yolda bırakmayız diyoruz. Futbolculara yuhalama, istifa söylemleri var. Tribünde kavga çıkıyor. Ben kendim buradan tatlılıkla ayrılmak istiyorum. Ben Sivaslıyım ve Sivas'a kırgın değilim. Beşiktaş'ta oynadığım dönemde beni en çok destekleyen Sivas halkıdır. Hepsine söylemiyorum, ama bugün yapılanları yakıştıramadım. Taraftar son 10 dakikada maçı bırakırken, ben oyuncularıma devam etmelerini söyledim. Neticede Allah büyük, yüzümüze güldü. Ben kendim bırakmak istiyorum. Ama hiçbir zaman da yarı yolda bırakmadıysam takdir yönetimindir. Yönetimimizin bana çok büyük desteği oldu, ama ben bırakmak istiyorum. Hayrettin'e yapılan olay ve maç bitmeden desteğini çeken taraftar olmaz. Biz maç kazandık, ama lig bitmedi. Halen desteksizlik böyle devam ederse, tehlike devam eder. Sivas'ın desteğe ihtiyacı var. Kendim için istemiyorum, 'takımınıza sahip çıkın' dedim" diye konuştu.

    

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER