ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Temmuz 2014 Pazartesi 13:16

Shakhtar Donetsk'te futbolcu krizi

Shakhtar Donetskte futbolcu krizi

Shakhtar Donetsk Kulübünden Ukrayna'ya dönmeyen futbolculara ültimatom.


Shakhtar Donetsk Kulübü Başkanı Rinat Akhmetov, Fransa'da Olympique Lyon'a 4-1 kaybedilen hazırlık maçının ardından Ukrayna'ya dönmeyen 6 Güney Amerikalı futbolcusuna ültimatom verdi.

Akhmetov, kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Brezilyalı Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Ismaily ve Arjantinli Facundo Ferreyra'nın Olympique Lyon karşılaşmasından sonra Ukrayna'ya dönmediğini doğrulayarak, "Uymaları gereken kontratları bulunan bu oyuncularımızın takıma dönmelerini bekliyoruz. Eğer dönmezlerse bu işten zarar gören kendileri olur. Hepsinin sözleşmelerinde milyonlarca avroyu bulan serbest kalma maddeleri bulunuyor. Birileri transfer bedellerini düşürmek isterse bu ihtimal yalnızca bizim elimizde ve böyle bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

"Güvenliklerini sağlamaya hazırız"

Futbolcularına güvenliklerini sağlayacakları konusunda güvence veren Akhmetov, "Umarım yanlış anlaşılma sona erer. Oyuncular korkularının kurbanı olmaz ve kışkırtmalara gelmez. Ortada korkulacak bir şey yok. Güvenliklerini sağlamak için hazırız. Oyuncularımızı güvenliklerini riske atacak tehlikeli bir yerde bulundurmayacağız. Maçlarımızı Donetsk'te oynamak istiyoruz ama bu şu an için mümkün değil. Tercihimiz Kharkiv ama maçlarımızı Ukrayna Futbol Federasyonu'nun uygun gördüğü bir yerde oynayacağız" şeklinde görüş belirtti.

Shakhtar Donetsk'in yarın Ukrayna Süper Kupası'nda oynayacağı Dinamo Kiev maçına da değinen Akhmetov, "Gelişmeler sonrası Süper Kupa maçına zayıf bir kadroyla çıkacak olmamıza rağmen oyuncularımız rakibin işini zorlaştırmak için elinden geleni yapacaktır. Herkes Dinamo Kiev için kolay bir maç olacağını düşünebilir ama öyle olmayacak. Shakhtar Donetsk toparlanarak daha güçlü hale gelecektir. Taraftarlarımız ve barış için oynamaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Olympique Lyon karşılaşmasının ardından Shakhtar Donetsk'in Güney Amerikalı oyuncularının ülkeye dönmek istememelerinin sebebinin, Malezya Havayolları'na ait Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan bir yolcu uçağının Ukrayna hava sahasında düşmesi olduğu iddia edilmişti. Ukrayna'nın doğusunda ordu ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların yaşandığı bölgede düşen uçakta, 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER