ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 20:20

Serap Özçelik finale yükseldi

Serap Özçelik finale yükseldi

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’nda Enes Erkan’dan sonra Serap Özçelik de finale yükseldi. 50 kiloda üç Avrupa şampiyonluğu bulunan Özçelik, 8 Kasım Cumartesi günü Almanya adına mücadele eden Duygu Buğur’la altın madalya için mücadele edecek.


Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’nda Enes Erkan’dan sonra Serap Özçelik de finale yükseldi. 50 kiloda üç Avrupa şampiyonluğu bulunan Özçelik, 8 Kasım Cumartesi günü Almanya adına mücadele eden Duygu Buğur’la altın madalya için mücadele edecek.

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen Dünya Büyükler Karate Şampiyonası’nda ikinci Türk finalist Serap Özçelik oldu. Erkekler ve kadınlar bireysel kumite maçlarının tamamlandığı organizasyonun ikinci gününde çok başarılı maçlar çıkaran Özçelik, 50 kiloda finale çıktı. Organizasyonun ilk gününde de Enes Erkan +84 kiloda üst üste ikinci kez Dünya Şampiyonası’nda finale çıkmıştı.

Bireysel kumite bayanlar 50 kiloda ilk turu bay geçen son Dünya Karate Şampiyonası’nın bronz madalyalı ismi Serap Özçelik, ikinci turda Rus rakibi Ekaterina Rozhok’u 4-0’lık sonuçla devirdi. Üçüncü turda İspanyol Rocio Estepa Sanchez ile karşılaşan başarılı sporcu son 68 saniyede aldığı puanlarla bu mücadeleden de 4-0’lık galibiyetle ayrıldı. Grup finalinde Avusturyalı Bettina Plank önünde müsabakaya temkinli başlayan Özçelik, maçın 42. saniyesinde rakibini yere yatırarak üç puan aldı. Mücadelenin son dakikasında yumruklarıyla iki puan daha bulan milli karateci yarı finale çıktı.

Serap Özçelik normal süresi 1-1 berabere biten yarı finalde Endonezyalı rakibi Sukatendel Srunita Sari’yi hakem kararıyla 4-1 yenerek kariyerinde ilk kez Dünya Şampiyonası’nda finale yükseldi. Özçelik, 8 Kasım Cumartesi günü altın madalya mücadelesini Almanya adına dövüşen Türk kökenli Duygu Buğur’a karşı yapacak. Buğur’un, yarı finalde 2012 Dünya Şampiyonu Fransız Alexandra Recchia’yı yenmesi ÖVB Arena’yı coşturdu. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da maçtan sonra Duygu Buğur ve babası Veysi Buğur’un yanına giderek tebrik etti.

AYKUT VE ÖMER’DEN ŞANSSIZ VEDA

Şampiyonanın ikinci günü tatamiye çıkan Aykut Kaya ve Ömer Kemaloğlu, Bremen 2014’e talihsiz bir şekilde veda etti. 60 kilo temsilcimiz Aykut Kaya, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Macar Andras Huber’i 4-0 yendi. Üçüncü turda dünya ikincisi Brezilyalı Douglas Brose ile karşılaşan Kaya, mücadeleyi 3-1 kaybetti. Aykut Kaya’nın son saniyede vurduğu üç puanlık tekmeye sadece bir hakem bayrak kaldırınca milli sporcumuz maçtan yenik ayrıldı. Brose, Paris 2012’den sonra bir kez daha finale yükselince Aykut Kaya bronz madalya için repesaj maçlarına çıktı.

Repesajın ilk turunda Kongolu Jumael Okoro’yu 7-0 ile geçen Kaya, ardından İtalyan Luca Maresca’yı 7-4 mağlup etti. Repesajın son turunda Rus Evgeny Plakhutin ile mücadele eden genç karateci son 43 saniyesine 3-1 önde girdiği müsabakayı ard arda verdiği puanlarla 4-3 kaybederek bronz madalya şansını yitirdi.

67 kiloda 2012 ve 2013’ün Avrupa üçüncüsü Ömer Kemaloğlu ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Faslı Abdelilah Boujdi’yi bitime beş saniye kala aldığı puanla 2-1 yenerek üçüncü tura çıktı. Kemaloğlu üçüncü turda Tunuslu rakibi Rabii Jendoubi karşısında son iki saniyesine 2-0 önde girdiği maçı 3-2 kaybederek elendi.

Bayanlar 61 kiloda kariyerinin ilk Dünya Şampiyonası tecrübesini yaşayan Merve Baltay, ilk turda Danimarkalı Michelle Jensen’i, ikinci turda ise Lüksemburglu Sonja Steland’ı 5-0 mağlup etti. Baltay üçüncü turda Japon rakibi Mayumi Someya’ya 4-1 mağlup olarak şampiyonaya veda etti. 55 kiloda madalya umudumuz Tuba Yakan da ilk tur maçında Yassmin Attia’ya 3-2 yenilerek elendi.











 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER