ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Kasım 2014 Cumartesi 18:53

Serap Özçelik dünya şampiyonu!

Serap Özçelik dünya şampiyonu!

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’nda 50 kiloda Serap Özçelik altın madalya kazandı.


Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’nda 50 kiloda Serap Özçelik altın madalya kazandı. Finalde Almanya adına mücadele eden Duygu Buğur’u 6-1 yenen Özçelik, şampiyona tarihinde kadınlarda zirveye çıkan üçüncü Türk karateci oldu. Özçelik şampiyonluk sonrası, "Çok mutluyum, kazanacağımdan emindim. Madalyam Türk halkına armağan olsun." diye konuştu.

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda Türkiye ilk altın madalyasını Serap Özçelik’le kazandı. Daha önce üç Avrupa şampiyonluğu bulunan, 2012 Paris’te dünya üçüncüsü olan Özçelik, 50 kilo finalinde Duygu Buğur’u mağlup ederek kariyerinin en önemli başarısına ulaştı. Serap Özçelik, Nurhan Fırat (1993) ve Yıldız Aras’tan (2006) sonra kadınlarda dünya şampiyonluğu yaşayan üçüncü Türk karateci oldu.

Serap Özçelik, 50 kilo kadınlar kumite finalinde Almanya adına mücadele eden Türk kökenli Duygu Buğur’la karşılaştı. Daha önce defalarca yendiği rakibi karşısında mücadeleye temkinli başlayan Özçelik, 37. saniyedeki yumrukla 1-0 öne geçti. Seyircinin müthiş desteğini arkasına alarak etkili olmaya çalışan Duygu Buğur mücadelenin 81. saniyesinde beraberliği yakaladı. Maçın kontrolünü elden bırakmayan Serap Özçelik bitime 77 saniye kala yumrukla aldığı bir puanla bir kez daha öne geçti. Bu puandan sekiz saniye sonra rakibinin kafasına vurduğu üç puanlık tekmeyle skoru 5-1’e getiren milli sporcu, mücadelenin sonuna doğru iyice rahatladı. Bitime 21 saniye kala bir puan daha alan Serap Özçelik, Duygu Buğur’u 6-1 mağlup ederek dünyanın zirvesine çıktı.

Maçtan sonra Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Özçelik ve antrenörlerinin yanına gelerek kutladı. Delihasan ayrıca Duygu Buğur ve babası eski dünya şampiyonlarından Veysel Buğur’un yanına giderek teselli etti. Finalde iki Türk kızının mücadele etmesinin gurur verici olduğunu belirten Delihasan, "Serap Özçelik yıllardır hedeflediği başarıya Bremen’de ulaştı. Burada finale çıkan Duygu da genç yaşına rağmen artık bu kilonun en iyilerinden biri olduğunu herkese gösterdi." diye konuştu.

SERAP ÖZÇELİK: KAZANACAĞIMDAN EMİNDİM

Kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu yaşayan Serap Özçelik, "Böylesine büyük bir başarıya imza attığım için çok mutluyum." dedi.

Final öncesi kazanacağından emin olduğunu ifade eden Özçelik, "Eğer finalde Fransız Alexandra Recchia karşıma çıksaydı daha tedirgin olurdum. Ama Duygu ile daha önce çok maç yapmıştım ve rakibimi çok iyi tanıyordum. Burada İstiklal Marşı’nı çaldırdığım için büyük gurur yaşadım. Bana destek olan herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Kadın Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Ercin de Serap’la gurur duyduklarını söyledi. Antrenörler Levent Aydemir ve Deniz Pekyılmaz ile birlikte gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ercin, "Yıllardır bu hedef için çalışıyorduk. Sekiz yıl aradan sonra kadınlarda ilk kez dünya şampiyonu çıkardık. Vatana millete hayırlı olsun. Daha büyük başarılar için daha fazla çalışacağız." diye konuştu.

KADIN KUMİTE TAKIMI BRONZ MADALYA İÇİN YARIN İSPANYA İLE MÜCADELE EDECEK

Bu arada dün akşam seansında yapılan Avrupa Şampiyonu Kadın Kumite maçlarında ay yıldızlı takım, üçüncü turda Mısır’a puan averajıyla yenilerek şampiyonluk şansını kaybetmişti. Repesaj maçlarında Avusturya ve Ukrayna’yı yenen ay yıldızlı ekip yarın üçüncülük için tatamiye çıkacak.

2014 Avrupa Şampiyonu ve son dünya üçüncüsü Kadın Kumite Takımı, Dünya Karate Şampiyonası’nda üçüncü turda Mısır engeline takıldı. Güçlü rakibi karşısında seriyi puan averajıyla kaybeden ay yıldızlı ekip repesaj maçlarını kazanarak üçüncülük maçı yapma şansını elde etti. Kadın Kumite Takımı İspanya ile bronz madalya mücadelesi yapacak.

Dünya üçüncüsü olarak Bremen’e gelen ve bu nedenle ilk turu maç yapmadan geçen Türk takımı ikinci turda Peru’yu, Tuba Yakan’ın 5-0 ve Merve Çoban’ın 6-0’lık galibiyetleriyle geçti. Üçüncü turda Mısır karşısına çıkan Milli Takım’da Serap Özçelik maçını berabere tamamladı. Meltem Hocaoğlu’nun ikinci maçı 4-0 mağlup bitirmesi avantajın Mısır’a geçmesini sağladı. Tuba Yakan baştan sona heyecan fırtınası şeklinde geçen mücadeleyi -bitime 32 saniye kala teknik heyetin itirazı sonucu kazanılan puanla- 4-3 galip bitirmesine rağmen serinin galibi Mısır oldu.

Mısır takımı sonraki maçlarını kazanarak finale yükselince, Kadın Kumite Takımı repesaj maçlarına çıktı. Repesajın ilk turunda Merve Çoban’ın 2-0 ve Serap Özçelik’in kendisinden 20 kilo daha ağır ve 15 cm daha uzun Alisa Buchinger karşısındaki 2-1’lik galibiyetleri ay yıldızlı ekibi bir üst tura taşıdı. Repesajın son turunda Ukrayna ile karşılaşan Kadın Kumite Takımı'n Tuba Yakan ilk maçını 2-2’lik beraberlikle bitirdi. Merve Çoban’ın rakibinin bitime üç saniye kala diskalifiye edilmesi son maç öncesi Türkiye’ye büyük avantaj kazandırdı.

Son maça çıkan Serap Özçelik rakibi karşısında baştan sona müthiş bir mücadele örneği sergiledi. Özçelik maçı bitime 4 saniye kala verdiği bir puanla kaybetmesine rağmen, puan averajıyla serinin galibi olan Kadın Kumite Takımı bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. Türkiye, yarın yapılacak üçüncülük maçında İspanya ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan maç sonunda tribünden inerek Kadın Kumite Milli Takımı sporcuları ile teknik direktör İbrahim Ercin ve antrenör Levent Aydemir’i kutladı.




















 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER