ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 20:15

Şaş:"İşte bir Arda'mız var"

Şaş:"İşte bir Ardamız var"

Hasan Şaş: "Futbolcu kalitesi düşmüş bu ülkede. İşte bir Arda'mız var."


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında eski milli futbolcular, Mardin'de gençlerle bir araya geldi.

Eski futbolculardan Hasan Şaş, milli takımın aldığı başarısız sonuçların sorulması üzerine, "Herkes alt yapıdan eğitimden bir çok şeyden bahsediyor. Ben gördüğümü söylerim. Şunu çok net iddia ediyorum. Futbolcu kalitesi düşmüş bu ülkede. Maalesef yetişmiyor artık. İşte bir Arda'mız var. 30 tane Arda'yı nasıl yakalarız artık babaların yeteneklerine kalmış" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği proje kapsamında, bölgedeki gençlerle buluşmak için kente gelen eski milli futbolculardan Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Hakan Ünsal, Ogün Temizkanoğlu, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran, bir otelde düzenlenen söyleşide gençlerin sorularını yanıtladı. İstanbul'dan Mardin'e kucaklaşmak için geldiklerini belirten Çolak, "Futbolun dili, dini, ırkı yok. Kürt'ü, Lazı, Çerkezi de bir forma altında buluşabiliyor, aynı takımı tutabiliyor" dedi. 

Güneydoğu'nun neden bir takımının Süper Lig'de yer almadığı sorusuna Çolak, "Doğu ve Güneydoğu'nun bir takımının olmaması tabi ki bizleri üzüyor. Tabi ki sizleri üzüyor. Bir takımın olması keyif ve heyecan verecektir" dedi.

Milli Takım'ın son günlerde aldığı kötü sonuçlar sorulan Çolak, Hasan Şaş'ın bir televizyonda yorumculuk yaptığını belirterek kendisinin cevap vermesini istedi. Şaş ise esprili bir şekilde ben parayla konuşuyorum" demesi gülüşmelere neden oldu. Şaş daha sonra, "Herkes alt yapıdan eğitimden bir çok şeyden bahsediyor. Ben gördüğümü söylerim. Şunu çok net iddia ediyorum. Futbolcu kalitesi düşmüş bu ülkede. Maalesef yetişmiyor artık. İşte bir Arda'mız var. 30 tane Arda'yı nasıl yakalarız artık babaların yeteneklerine kalmış. İnşallah 30 Arda yakaladığımız zaman Türk futbolu belirli bir ivmeye geçer."

Futbolu bırakan milli oyuncuların niçin kulüplerden uzaklaştıkları sorusuna ise milli futbolculardan Ali Gültiken, "Kulüp yöneticileri bırakın bizlerin kulüplerde görev almayı antrenmanları izlemeye bile izin vermiyorlar" cevabı vermesi dikkat çekti. 

Gençlerin sorularını yanıtlayan eski milli futbolcular renkli görüntüler oluşturdu. Hami Mandıralı ise gazetecilere yaptığı açıklamada geçen hafta Mardin'e gelmek istediklerini fakat bölgede yaşanan olaylar nedeniyle uçakların inemediği için gelemediklerini söyledi.

Mardin'de bölge insanı ile aynı havayı soluduklarını kaydeden Mandıralı, "Geçen haftada çok gelmek istedik ama uçak kalkmadı. Dolayısıyla gelemedik. Biz ertelemedik. Uçak erteledi bizi bir hafta.Bu kaynaşmayı bütünleşmeyi sağlamak için beraber aynı havayı solumak için nefes almak için yaşamak için duygularımızı düşüncelerimizi paylaşmak için geldik. Bizim tek derdimiz düşüncemiz bu" dedi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER