ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2016 Pazartesi 15:17

Samsun, 5 şampiyonaya ev sahipliği yapacak

Samsun, 5 şampiyonaya ev sahipliği yapacak

18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası, Salon Okçuluk Kupası, Eskrim Minikler Türkiye Şampiyonası, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Kros Ligi Türkiye Finali ve Özel Sporcular Futbol Türkiye Şampiyonası, bu ay Samsun'da yapılacak


Samsun, bu ay 5 farklı şampiyonaya ev sahipliği yapacak.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Özyurt, Atatürk Spor Salonu'da düzenlediği basın toplantısında, 16-22 Aralık'ta 16 ülkenin katılacağı 18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası, 8-11 Aralık'ta 2016 Federasyon Salon Okçuluk Kupası, 17-18 Aralık'ta Eskrim Minikler Türkiye Şampiyonası, 17 Aralık'ta 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Kros Ligi Türkiye Finali ve 21-28 Aralık'ta ise Özel Sporcular Futbol Türkiye Şampiyonası'nın kentte yapılacağını söyledi.

Özyurt, bu organizasyonları Samsun'a kazandıran Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür etti.

Milli takımında yer aldığı 18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası'na 16 ülkenin katılacağını ifade eden Güven Özyurt, şampiyonanın temmuz ayında yapılmasının planlandığını ancak 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi nedeniyle ertelendiğini hatırlattı.

 

- "Ülkemize ve Samsunumuza yakışır bir organizasyon olacak"

 

Samsun'un ev sahipliğinde 18-30 Temmuz 2017'de düzenlenecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın da Samsun'un tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Özyurt, ''Organizasyon için gereken altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tesisleşme oranı şu anda yüzde 95 seviyesinde. Ülkemize ve Samsunumuza yakışır bir organizasyon olacak." ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER