ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ocak 2014 Cuma 09:00

Şampiyonluk daha önemli

Şampiyonluk daha önemli

Galatasaray'ın, Fenerbahçe'yi deplasmanda 15 yıldır yenemiyor olması beni etkilemiyor.


Bence amaç her zaman şampiyonluk olmalı. 'Kadıköy'de kazandınız, burada kazanamadınız' olmamalı.

En son varacağınız nokta önemli. Orada kazanamadık ama iki şampiyonluk yaşadık. Orada kazanmayı tabii ki iseteriz ancak sezon sonundaki sonuç her zaman daha önemli. İki senedir şampiyonluk yaşıyoruz. Amaç da her zaman bu olmalı. Doğru işler yapıp şampiyon olduk. Şampiyon olduktan sonra nerede kazanmışsınız nedede kaybetmişsiniz hiç ama hiç önemli değildir.

FUTBOL HER SÜRPRİZE AÇIK

İlk yarıda yaşanan puan kayıplarını ikinci yarıda tekrarlamak istemiyoruz. Artık hata yapma lüksümüz kalmadı. 8 puanlık fark bir hayli zor ama imkansız değil. Futbol her sürprizi açık bir oyun. Biz nasıl bu kadar puan kaybettiysek rakiplerimiz de kaybedebilir. Hakemler hakkında ve Fenerbahçe hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum.

HER MAÇ GALİBİYET SÖZÜ VEREMEM

Taraftarımız geldiğim ilk günden beri bana büyük destek verdi. Kiralıkken de şimdi de. Her maçta kazanmak için söz veremem ama her maç kanımın son damlasına kadar savaşacağımın sözünü verebilirim. Tek ayaklı bile kalsam her zaman en iyi için mücadele ederim. Taraftarımız da zaten bunu biliyor.

MİLLİ TAKIM'DAKİLER BENDEN İYİ DEĞİLLER

Dünya Kupası'nda forma giyebilmek en büyük hayalim. Brezilya Milli Takımı'nda forma giyen tüm oyunculara saygım var. Ama benim mevkimde oynayan oyuncuların benden iyi oyuncular olmadığını düşünüyorum. Bu teknik direktör kararıdır verilecek bütün kararlara saygılıyım. En büyük amacım Dünya Kupasına gitmek. Gideceğime de inancım tam.

TERİM'LE GÖRÜŞÜYORUM

Galatasaray'a transfer olmamda büyük emeği olan ve bonservisimle birlikte alınmamı ısrarla isteyen Fatih Terim'e büyük saygı duyuyorum. Terim, takımdan ayrıldıktan sonra birkaç kere telefonla görüştüm. Mancini de çok iyi bir hoca ikisine de çok büyük saygım var. Karşılaştırma yapmam doğru olmaz çünkü ikisi de farklı karakterde ve farklı stilleri olan iki insan.

ALEX TELLES'İ TANIMIYORUM

Alex Telles vatandaşım ama kendisini tanımıyorum. O nedenle hakkında çok fazla şey söyleyemeyeceğim. Çok fazla maçını izleyemedim. Brezilya'da kendi mevkisinin en iyisi seçiliyorsa yeteneklidir. Takıma artı bir değer katacaktır. Bir Brezilyalı geliyor diye tabii ki seviniyorum. Kumaşı sağlam olmasa Galatasaray almazdı. Demek ki iyi oyuncu.

UNUTULMAZ 3 MAÇ

"Galatasaray'da geride kalan yıllarda Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke (3-2), Arena'da Real Madrid ile yaptığımız çeyrek final (3-2) ve son Juventus (1-0) maçlarını asla unutamam."

ASLAN KAFESTE OLMAZ

Galatasaray'ın kamp yaptığı otelin lobisinde yer alan ve kafesi andıran koltukta Melo'nun fotoğrafını çekmek istedik. Brezilyalı futbolcu önce koltuğa baktı sonra "Aslan kafeste olmaz" diyerek teklifimizi geri çevirdi.

(Savaş Çorlu/Sabah)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER