ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 11:27

"Şampiyon olma umudunu taşıyorum"

"Şampiyon olma umudunu taşıyorum"

Turkish Airlines Open 2014, ünlü golfçülerin katılımıyla yarın başlayacak.


PGA European Tour'un final serisi ayaklarından ve Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Turkish Airlines Open 2014, ünlü golfçülerin katılımıyla yarın başlayacak.

Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Bölgesi'ndeki Montgomerie Maxx Royal golf sahasında düzenlenecek Turkish Airlines Open 2014 öncesi Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile turnuvaya katılacak sporcular Lee Westwood ve Sergio Garcia'nın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

"Şampiyon olma umudunu taşıyorum"

Toplantıda konuşan Garcia, Antalya'daki golf sahalarının çok güzel olduğunu söyledi. Turnuvanın bir parçası olmanın kendisine mutluluk verdiğini dile getiren Garcia, "Biraz zor olacak ama kazanacağıma inanıyorum. Şampiyon olma umudunu taşıyorum. Bitene kadar mücadelem devam edecek" dedi

"Şansım dönüyor"

Westwood ise Türkiye'ye ikinci defa geldiğini, burada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti.

Türkiye'deki golf sahalarının çok güzel olduğunu ifade eden Westwood, "Son zamanlarda formda olduğuma inanıyorum. Şansım dönüyor. Önümüzdeki hafta Dubai'de olacağım. Antalya ve Dubai inanılmaz bir heyecan olacak. Türkiye gelecekte uluslararası turnuvalar açısından önemli bir seçenek haline gelecek. Son birkaç yılda da önemli turnuvalar yapıldı. Tesisler çok güzel" diye konuştu.

 Müsabakaların 1 milyon 500 bin kişi tarafından izlenmesi bekleniyor

Ağaoğlu da turnuvaya 75 yabancı, 3 Türk oyuncunun katılacağını bildirdi.

Turnuvanın 7 milyon dolar ödüllü olduğuna dikkati çeken Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Sahada mücadele edecek oyuncular içerisinde dünyanın en iyi oyuncuları bulunacak. Antalya, Türkiye'nin turizm gelirinin yüzde 30'unu elinde tutan bir kent. Sınırda yaşanan olaylardan dolayı ciddi şekilde baskı altında. Müsabakalar ile dünyada 39 ülkede 510 milyon hanede 1 milyon 500 bin kişi, günde 19 saat Antalya'yı izleyecek. Bütün dünyaya burada verilecek mesaj çok önemli."

Ağaoğlu, gelecek yıl turizm gelirlerindeki olası düşüşü engellemek için bu tür müsabakaların önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Yarın başlayacak turnuva, 16 Kasım'da sona erecek.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER