ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Haziran 2014 Salı 14:58

Ronaldo'dan Messi'ye övgü!

Ronaldodan Messiye övgü!

Portekizli dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo'dan, en az kendisi kadar dünyaca ünlü Arjantinli futbolcu Messi'ye övgü geldi.


Brezilyalı eski yıldız oyuncu Ronaldo, Lionel Messi'nin tüm zamanların en iyi futbolcuları arasında yer alması için Dünya Kupası kaldırmasına gerek olmadığını açıkladı.

"Times of India" gazetesine konuşan Brezilyalı Ronaldo, Lionel Messi'nin henüz 26 yaşında olduğunu ve Dünya Kupası'nı kaldırması adına üzerinde baskı kurulmaması gerektiğini söyledi.

Futbol tarihinde Dünya Kupası kaldıramayan birçok efsane oyuncunun yer aldığını belirten Ronaldo, "Dünya Kupası'nı kaldırmak, sadece statünüzün artmasını sağlar. Bunu başaramazsanız da tüm zamanların en iyileri arasında yer alabilirsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Messi'yi çok erken yaşlardan itibaren takip etme fırsatı bulduğunu kaydeden Ronaldo, "Ronaldinho ile hep Messi hakkında konuşurduk çünkü sürekli onu överdi. Zaman, Ronaldinho'nun ne kadar haklı olduğunu gösterdi" ifadesini kullandı.

FIFA Altın Top Ödülü'nü 4 kez üst üste kazanmanın, ulaşılması çok zor bir başarı olduğunu hatırlatan Ronaldo, Messi'nin çok üst seviyede bir yetenek olduğunu vurguladı.

"Ronaldo Altın Top Ödülü'nü hak etti"

Cristiano Ronaldo hakkında da görüşlerini ifade eden Ronaldo, "Biz Madridlilere, 10. kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazandırdı. Bu sezon Altın Top Ödülü'nü almasına çok sevindim. Hak etmişti" dedi.

Portekizli golcünün milli takımı adına da önemli bir oyuncu olduğunu belirten Brezilyalı eski yıldız, "Başarılı milli maçlar çıkarttı. Sahadaki hızıyla sanki çimleri tutuşturuyor ve çok güçlü vuruşları var. Hava hakimiyeti de çok iyi, defans oyuncularının üzerinden zıplayabiliyor" ifadelerini kullandı.

FIFA Dünya Kupası'nda Almanya, Gana ve ABD'nin yer aldığı G Grubu'nda yer alan Portekiz'in çok zorlu rakiplerle karşılaşacağını ifade eden Ronaldo, "Portekiz'in üst tura çıkması için Cristiano Ronaldo'nun takımına çok yardımcı olması gerekecek" diye konuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER