ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2014 Pazartesi 23:20

Roberto Carlos’un hakem isyanı

Roberto Carlosun hakem isyanı

Carlos, hakemlerle ilgili sert eleştirilerde bulundu.


Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, "Federasyonun bu konuyla alakalı yetkili isimleri nerede, bunları görmüyorlar mı? Baştan beri söylüyoruz; Sivasspor’a bu şekilde zarar veriliyor, her kulüp zarar görüyor. Biliyoruz ki bu hafta sonu biz yine hakemler açısından zorlanacağız." dedi.

Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kalan Sivasspor’da teknik direktör Roberto Carlos, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, “Bugün sahada savaşan ve galibiyet için oynayan bir takım vardı; o da Sivasspor’du. Kayseri Erciyes ise defansif oynadı ve puan kaybetmemek için sahadaydı. 10 kişi kaldığımız andan itibaren bile yine üstünlüğümüzü devam ettirdik. Bu şekilde geriye düştüğümüz bir maçta puan almak yine iyi bir sonuçtur. İyi hazırlanacağız, dinleneceğiz ve önümüzdeki maça daha iyi çıkmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Maçta verilen 3 dakikayı az bulduğunu aktaran Carlos, “Eskişehir maçında 6 dakika uzatma verildi. Bugün yerde kalan bir çok oyuncu vardı. Kaleci uzun süre topu bekletti ama ona rağmen maça eklenen süre 3 dakika.” ifadelerini kullandı.

"FEDERASYON VE HAKEM KOMİTESİ BUNLARI GÖRMÜYOR MU?"

Akhisar, Galatasaray ve Eskişehir maçlarında hakemlerle ilgili hep zorluklar yaşadıklarını ancak bir şey demediklerini kaydeden Carlos, şöyle devam etti:
“Federasyonun bu konuyla alakalı yetkili isimleri nerede, bunları görmüyorlar mı? Baştan beri söylüyoruz; Sivasspor’a bu şekilde zarar veriliyor. Bununla ilgili kimse karar vermiyor. Kimse bu konunu üzerine gitmiyor. Utaka bugün kırmızı kart gördü, belki 2 maç bizimle olamayacak ama hakemler hata yaptığı zaman ise hakemlere karşı bu şekilde alınan ağır kararlar yok. Hakem komitesi nerede? Fenerbahçe - Eskişehir maçında penaltı olmayan pozisyon penaltı çalındı. Bu şekilde her kulüp zarar görüyor. Biliyoruz ki bu hafta sonu biz yine hakemler açısından zorlanacağız. Takımımız her zaman için sahaya galibiyet için çıkıyor, galibiyet için oynuyor; biz anti futbol oynatmıyoruz sahada"

Maçta John Utaka’ya gösterilen kırmızı kartla ilgili ise Roberto Carlos, “Orada provoke eden adam sarı kart görüyor fakat karşılık veren insan kırmızı görüyor. Ya ikisi de atılmalı, provoke eden adam atılmıyor. Burası bizim evimiz ve bizim stadımız. Kendi stadımızda gelenler kafasına göre iş yapıyorlar ve kafasına göre hareket ediyorlar. Bu böyle olamaz. Takımlar buraya sadece maçı kaybetmemek için geliyorlar.” dedi.

Hakemlerle ilgili eleştirilerini sürdüren Carlos, sahada 5 hakem bulunmasını anlamadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Bu kadar hakemin olmasına ne kadar gerek var o da tartışılır. Birbirlerine zarar veren hakemler... Saha kenarındaki hakem oyunla ilgili yardımda bulunması gerekirken kulübeye gelip sadece bizimle ilgileniyor. Birazcık daha ciddi olunmalı ve işine sahip çıkılmalı. Daha ciddi olunmalı. Bu profesyonel futbol ve bütün dünya çapında imaj oluşturan bir futbol. Bütün hafta boyunca sahada iyi bir 90 dakika geçirmek, güzel futbol oynamak, Türk futboluna belki farklı karakter göstermek için çalışıyor ve emek veriyoruz. Şu an oyuncularımız futbol karakterinde bazı değişiklikler yapıyor. Güzel ve birbirine yardımcı olan, takım olarak oynanan bir futbol. Ama bazı ufak tefek kişisel ve pozisyon hataları, bazen de hakem hataları her zaman sonucumuza etki ediyor. Tekrar söylüyoruz ki; bu cuma günü Fenerbahçe stadında tekrardan hatalara maruz kalacağız. O yüzden şimdiden bunları söylüyoruz. Çünkü bizim takımımız orada galibiyet için olacak. Biliyoruz ki bizim takımımız Fenerbahçe'ye karşı da olsa bugünkü karşılaşmada da olsa her zaman kazanabilir ve her zaman kazanmak için sahada mücadele eder.”

“TÜRK HAKEMLERİ ULUSAL HAKEMLERLE AYNI SEVİYEDE OLMALI”

Bir soru üzerine Türk futbolunda hakemlerin değerini düşürdüğünü savunan Carlos, “FİFA hakemlerinin kendi aralarında farklı anlayışları var. Normal hakemlerinde farklı anlayışları var. Bunlar hala bütünleştirilemedi. Eğer uluslar arası hakemlerle seviyeleri eşitlenebilse milli takım maçlarını yöneten sadece 2 Türk hakemi yerine 10 hakem olacak.” ifadelerini kullandı.

“HAKEMLİK PROFESYONEL OLARAK YAPILMALI”

Türkiye’de hakemliğin meslek olarak yapılmasını ve profesyonelleşmesi gerektiğini vurgulayan Roberto Carlos, “Brezilya, İspanya ve İngiltere'de hakemlik iş olarak yapılıyor. Hakem sadece bu mesleğini profesyonel olarak yapıyor, burada neden olmasın, bu değiştirilebilir. Burası bir futbol ülkesi, taraftarlar futbola aşık. Atmosfer tam bir futbol atmosferi. Eğer her şey profesyonelse diğer geri kalan eyleri de profesyonelleştirirsek Türk futbolu hem kulüpler bazında hem de milli takım bazında büyüyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER