ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ekim 2013 Pazar 11:19

Rıdvan Dilmen 'Mancini Terim'in sistemini seçti ama...'

Rıdvan Dilmen Mancini Terimin sistemini seçti ama...

Galatasaray'ın Karabükspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen, "Mancini Terim'in sistemini seçti ama hesaplayamadığı Ceyhun oldu" dedi.


Galatasaray Rizespor'a puan kaybetti 8 tane pozisyonu var. Karabükspor'u yendi 3 tane pozisyonu var. Psikolojik olarak zor bir maç. Hoca,başkan,futbolcu ve taraftar için çok önemli bir maç. Galatasaray kendi açısından hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde en önemli maçını oynayacak. Galatasaray Mancini'nin 4-2-3-1 takımını mı yaratacak diye merak ettim. Kadro gelince Melo,Ceyhun,Selçuk olduğunu gördük. Şablonu oturtamadık. Bu kadro ancak 4-3-1-2 oynar diye düşündük ve öyle de oldu. 
 
Merakımız, acaba 2 yıldır Fatih Terim bu takımda genel anlamda özellikle bu tip maçları 4-3-1-2 oynayıp ama bunda en önemli silahı olan önde baskılı başlayıp yüksek tempolu bir takım bekledik. Ama Galatasaray ilk kornerini 39'da attı.
 
Mancini'nin hesaplayamadığı Ceyhun Gülselam oldu. Ben Fatih Terim'in oynadığı şekilde oynayacağım dedi. Hatta oyunun sonuna doğru 2 kere hamleler de yaptı. Fatih Hoca'nın en büyük özelliği oyuna,rakibe,rakibin eksikliğine ve skora göre bir sürü oyun şekilleri yapabiliyor.Bugün 93 dakika boyunca Mancini hiç katı değildi. Rakibe,skora göre çok esnek taktikler uyguladı.
 
TUGAY HOCAYI ELEŞTİRMEK İSTİYORUM
 
Teknik direktörlerin yardımcısı çok önemlidir. Bu konuda Tugay hocayı eleştirmek istiyorum. Ceyhun'u bir takım neden transfer eder ?
 
1- Orta sahanın ortasında oynatmak için
2- İkili orta saha oynatırsanız o iki oyuncudan biri
3- Zor durumda kalınca stoper oynatırsınız
 
Ama baklavada oynarken 3'lü 4'lü orta sahalarda iç oynayamaz Ceyhun. Çünkü futbol hayatı boyunca hep top karşılamış. Orda oynarken çift yönlü oynaman gerek. Sırtın dönük topu alıp dönemez çünkü hiç dönmemiş öyle bir özelliği yok. Sadece Sneijder normal mevkiinde oynadı ki yaratıcılığı bir tek o yaptı.
 
BU FORMAT İLE OYNAYAN TAKIM KALMADI
 
Dünyada artık bu format ile oynayan bir takım kalmadı. Bu oyun sistemini oynayabilmeniz için önde basmanız gerekiyor. Önde oynayamadığınız zaman bu sistemi oynayamazsınız. Mutlaka Mancini, maç önünde kadroyu oluştururken hesaplamalar yapmıştır ama rakibin 10 kişi kalacağını da hesaplamanız gerekiyor. Mancini'nin bize ışık vermesi için çok güzel bir maç oldu. Oynanan futbol açısından söylemiyorum. İlk yarının sonlarında öne geçti. Ardından golü yedin ve yeniden öne geçtin. Bu durumda neler yapabilecek diye bakarken taktiksel değişiklikler yaptı.
 
MANCINI "BRUMA BENİM SİSTEMİMİN OYUNCUSU DEĞİL" DEDİ
 
Roberto Mancini'nin ölçüsü gelecek haftaki Kayserispor maçı olacak. Akhisar'da 2 farklı geriye düştü, bugün beraberliğe yakalandı. İki farklı öne geçip skoru korumak için neler yapacak bilmiyoruz. Bruma, Roberto Mancini'yle iki maça çıktı ama ikisinde de ilk 11 çıkmadı. Buradan anlayacağımız şey Mancini, "Bruma benim sistemin oyuncusu değil" diyor.
 
 
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER