ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 10:36

Real Madrid’e şok soruşturma

Real Madride şok soruşturma

İspanya’nın dev kulübü Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile yapacağı çeyrek final karşılaşması öncesi Avrupa Komisyonu’nun yolsuzluk soruşturmasına girdi.


Avrupa Komisyonu Rekabet Kurumu'nun, spor kulüplerine yasadışı devlet yardımıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada Madrid Belediye Meclisi, Real Madrid’e ait bir araziye değerinin çok üzerinde fiyat biçerek kulübe haksız gelir kazandırmakla suçlanıyor.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre söz konu arazi, ilk olarak Madrid Belediye Meclisi tarafından 1998 yılında Real Madrid’e 421 bin Euro karşılığında satılmıştı. 2011’de ise Las Tablas adlı yeri geri almak isteyen Madrid Belediye Meclisi, arazi için bu kez 22.7 milyon Euro değer biçti.

OTEL VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Belediye, söz konusu tutarı nakit olarak ödemek yerine Real Madrid’e Bernabeu Stadı’nın çevresinde geniş araziler verdi. Real Madrid’in, ek gelir sağlamak için, söz konusu araziler üzerinde otel ve alışveriş merkezi inşa etmeyi planladığı biliniyordu.

Ayrıca, yine söz konusu bölgenin Madrid Belediyesi’ne geri verilmesi karşılığında, Bernabeu Stadı’na çatı yapma izni de aldı. İspanya’da kulüpler, stadyumları üzerinde imar değişikliği yaparken, planlama izni almak zorunda.

GERÇEK DEĞERİ SADECE 1 MİLYON EURO

Real Madrid ise Madrid Belediyesi’ne 421 bin Eurodan 22.7 milyon Euro’ya çıkmasını yani yüzde 5 bin 400’lük fiyat yükselişini, aradan geçen 13 yıla bağlıyor. Ancak uzmanlar, Las Tablas adlı alanın sadece spor amaçlı kullanımına izin verildiğini belirterek, arazinin bugünkü değerinin 1 milyon Euro’nun biraz üzerinde olacağını söylüyor.

UEFA VE AB'DEN ORTAK TAVIR

Geçtiğimiz yıl UEFA Başkanı Michel Platini ve Avrupa Komisyonu Rekabet Kurulu Başkanı Joaquin Almunia, ortak bir açıklama yaparak, futbol kulüplerine yasadışı devlet yardımını kınamış ve Avrupa Birliği'nin rekabet kurallarına aykırı olan bu durumun UEFA tarafından da yasaklandığını ifade etmişti.

(Akşam)

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER