ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Nisan 2013 Çarşamba 23:56

Real Madrid de tarihi fark yedi!

Real Madrid de tarihi fark yedi!

Şampiyonlar Ligi yarı final maçında Borussia Dortmund ile Real Madrid kozlarını paylaştı. Lewandowski'nin 4 golle yıldızlaştığı karşılaşmayı Dortmund 4-1 kazandı.


Panzerler İspanyolları ezdi geçti! Bayern Münih'in Barcelona'yı dağıtmasının ardından Borussia Dortmund da Lewandowski'nin 4 gol atarak yıldızlaştığı karşılaşmada Real Madrid'i 4-1'lik sonuçla Almanya'da bozguna uğratarak final için büyük bir avantaj elde etti.

 Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren Real Madrid'e baskı kuran Borrusia Dortmund, Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski ile öne geçti. Sol taraftan gelişen Dortmund atağında yapılan ortaya altıpas üzerinde dokunan Lewandowski, takımını 1-0 öne geçirdi.

Geriye düştükten sonra rakip kalede beraberlik golünü arayan İspanyol ekibi, ilk yarının bitimine 2 dakika kala 43. dakikada Cristiano Ronaldo ile eşitliği yakaladı. Hummels'in hatası sonucu topla buluşan Higuain'in pasında Ronaldo boş kaleye topu gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirledi ve taraflar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi.

İkinci yarıya ilk yarıda olduğu gibi etkili başlayan taraf Borussia Dortmund oldu. Maçın 50. dakikasında hem kendisinin hemde takımının 2. golünü kaydeden Robert Lewandowski, Dortmund'u güçlü rakibi karşısında tekrar öne geçirdi ve skor 2-1 oldu.

Öne geçtikten sonra da ataklarını kesmeyen ve rakip kalede gol arayan Alman ekibinde 55. birkez daha sahneye çıktı. Skoru 3-1'e getiren Polonyalı yıldız oyuncu, b golle hat-trick yapmış oldu. Lewandowski, attığı 3 golle Şampiyonlar Ligi tarihinde Real Madrid'e karşı hat-trick yapan ilk futbolcu olarak tarihteki yerini aldı.

Dakikalar 67'yi gösterdiğinde ise Hollandalı hakem Borussia Dortmund adına beyaz noktayı gösterdi. Alonso'nun ceza sahası içerisinde Reus'u düşürmesi sonucu kazanılan penaltda topun başına geçen Robert Lewandowski, skoru 4-1 yaptı.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde başka gol olmayınca Borussia Dormund, Real Madrid karşısında 4-1'lik tarihi bir zafer alarak final için çok büyük bir avantaj sağladı. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER