ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Şubat 2014 Cuma 10:43

PWA Windsurf Dünya Kupası, Türkmenistan’da yapılacak

PWA Windsurf Dünya Kupası, Türkmenistanda yapılacak


Türkmenistan, Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği (PWA) ile anlaşma imzaladı. Bunun sonucunda 2014 PWA Windsurf Dünya Kupası’nın bir etabı, Türkmenistan’ın Hazar Denizi kıyısında yapılacak.

Geçen sene Hazar’ın kıyısında Yelken yat kulübünü inşa eden bir Türk şirketi, 1-6 Haziran tarihleri arasında PWA Windsurf Dünya Kupası yarışına ev sahipliği yapacak. Bu yarış su slalom disiplininde yapılacak.
Ayrıca, sözkonusu tarihlerde diğer su sporları ile ilgili çeşitli yarışmalarda organize edilecek. Yarışlara 40'dan fazla ülkeden 100’e yakın sporcunun katılması bekleniyor. Yarış organizasyonunun televizyon kanalları ve internetten canlı yayınlanacağı belirtildi.

Türkmenistan ilk defa PWA Windsurf Dünya Kupası yarışlarına dahil edildi. Avaza bölgesi bu yarışların yapılacağı 5. bölge olacak. 15 etaptan oluşan yarış, Mayıs ayında başlayarak, Kasım ayında sona erecek. Bu zaman diliminde Kore, İspanya, Türkiye, Almanya, Polonya, Yeni Zelanda, Karayip ve Hawaii adalarında ve Şili’de yarış etapları düzenlenecek.





KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER