ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 18:10

Prandelli'den önemli açıklamalar

Prandelliden önemli açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, "Benim son haftalarda gördüğüm, Fenerbahçe'ye fazla penaltı verildiğidir" dedi.


Sarı kırmızılı takımın bugünkü antrenmanı sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan İtalyan teknik adam, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın, "Devre sonunda puan farkını 7-8'e çıkarırız" şeklindeki yorumuna, "Benim son haftalarda gördüğüm, Fenerbahçe'ye fazla penaltı verildiğidir. Futbol olarak şu anda hiçbir takım diğerlerinden önde değil" yanıtını verdi.

Prandelli, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"HERKESTE OLAN SORUNLAR, MİLLİ TAKIM'DA DA VAR"

"Volkan Demirel'in milli maçı terk edişi ile ilgili konuşmak istemem. Bu konu Fatih Terim ile TFF'yi ilgilendiriyor. Türkiye A Milli Takımı'nın iki maçını da izledim. Herkeste olan sorunlar, Milli Takım'da da var."

"ÖNEMLİ OLAN ÇİFT FORVET DEĞİL, TAKIM OLARAK İLERİDE ÇOĞALABİLMEKTİR"

"İki forvetle oynamak sorun değil. Orta alan ve beklerin de öne çıkması gerekiyor. Örneğin Bayern Münih forvetsiz gibi oynuyor, ama çoğunluk atağa kalktığı için sorun yaşamıyorlar. Önemli olan çift forvet değil, takım olarak ileride çoğalabilmektir. Son maçta Burak ve Umut ile 4-5 pozisyon bulduk. İkisi de önemli oyuncularımız. Çift forvet oynadığınızda forvet arkası oyuncuların yeri de önemli."

"TRABZONSPOR MAÇI ZOR OLACAK"

Trabzonspor maçı zor bir karşılaşma olacak. Bugüne kadar tek maç kaybettiler. Hoca değişikliğine de gittiler. bu çoğunlukla olumlu yansır. Bizim açımızdan zor bir maç."

"SNEIJDER İLE İLGİLİ ÇIKAN AYRILIK HABERLER DOĞRU DEĞİL"

"Wesley Sneijder ile ilgili çıkan ayrılık haberler doğru değil. Bizim için önemli bir oyuncu. Kendisi hakkında bu haberlerin çıkması normal. Kendisiyle konuştuğumda bunları yalanladı."

"DEVRE ARASINDA KADROYU DARALTMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

"Yeni başkanımızla konuşmaya başladık. En önemli nokta, kadroyu küçültmeyi hedefliyoruz. Kadroyu 20- 25 arasına indirmeyi planlıyoruz. Devre arasında kadroyu daraltmaya çalışacağız."

"İNANIYORUM Kİ BİZ ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

"Bu işi yapan birisinin korkmaması gerekiyor. Bir fikri sunarken hem kendiniz, hem başkalarını inandırmanız gerekiyor. Ben inanıyorum ki biz şampiyon olacağız. Futbolcu, yönetim ve taraftar olarak da kenetlendiğimizi hissediyorum. Biz bir aileyiz ve şampiyon olacağız. Kampta samimi bir kişi bulmuştum karşımda. Başkan Ünal Aysal en başta şartları söylemişti ve UEFA kriterlerine uymamız gerektiğini, yüksek transfer bütçesini olmadığını biliyordum. Bu samimiyet karşısında Galatasaray'da olmaya karar verdim. Tüm Avrupa'daki takımlarda da kadro istikrarı göremezsiniz. Çünkü şartlar ve koşullar sizi değişikliklere itebilir. Kendimi burada iyi hissediyorum. İstanbul mükemmel bir şehir. Turist olarak dolaşma fırsatını bulamadım, sürekli çalışıyorum. Henüz gönderilecek oyuncularla ilgili bir liste yapmadım. Ben gelmeden önce gönderilmesine karar verilmiş oyuncular vardı. Çok sayıda oyuncuyu memnun etmek mümkün değil."

"SON HAFTALARA BAKTIĞINIZDA FENERBAHÇE'YE FAZLA PENALTI VERİLDİ"

"Son haftalara baktığınızda Fenerbahçe'ye fazla penaltı verildi. Ben bunu görüyorum. Önemli olan sezon sonunda puan olarak önde olmak.

"SABRİ'NİN İYİ BİR TRANSFER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

"Baktığınızda takımlar 3-4 ayda doğmaz. Her maç sonrasında geliştiğimizi görüyorum. Fiorentina döneminde Avrupa'nın en iyi savunma oyuncuları ile oynuyorduk. Yavaş yavaş gelişiyoruz daha iyi olacağız. Sabri'nin iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum."

Prandelli, "Eleştiriler bizim işimizin bir parçası, ama Türkiye'de hangi takım iyi futbol oynuyor?" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER