ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 08:15

Prandelli: Organize bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk

Prandelli: Organize bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk

Deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 2-1 yenen Galatasaray Teknik direktörü Prandelli, organize bir takıma karşı oynadıklarını söyledi


Deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 2-1 yenen Galatasaray Teknik direktörü Prandelli, organize bir takıma karşı oynadıklarını söyledi. Kardemir Karabükspor’da teknik direktör Kafkas ise oyun üstünlüğünün kendilerinde olmasına rağmen gol yemelerine üzüldüklerini belirtti.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, iyi bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Organize bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk. Maçın ilk 30 dakikasını iyi yönettik. Oyuna devamlılık getirmemiz gerekiyor. Bunun farkındayız. Daha çok öne çıkmamız gerektiğini biliyoruz. Umut ilk 11 oyuncusu, oynasa da oynamasa da her zaman hazır olan oyuncu. Umut'u soktuğumuzda oyuna derinliği verebiliyor bize. Takımın boyunu da uzatabiliyor bu şekilde. Önemli bir futbolcu kendisi" diye konuştu.

Alınan her mağlubiyetten sonra hocayla ilgili spekülasyon yapıldığının hatırlatılması üzerine Prandelli, "Mesleğimizin bir parçası olduğunu düşünüyoruz spekülasyonun. Galatasaray 10 yıldır bu kadar puan toplamamıştı beni takip ediyor, çok çalışıyoruz. Spekülasyonlar her zaman sıfır puan getirir. Biz şuan birinciyiz" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Teknik Direktörü Saffet Susiç'in, Galatasaray'dan iki yöneticiyle görüştüğünü ancak milli takımı bırakamayacağını açıkladığının hatırlatılması üzerine ise Prandelli, spekülasyon olduğu için cevap veremeyeceğini kaydetti. Dzemaili'den memnun olup olmadığının sorulmasına Prandelli, "Dzemaili önemli pozisyon buldu ilk yarıda. Baktığınızda kendisi kurdu pozisyonu. İkinci yarıda da aynen böyle. Yabancı oyuncuları aldığımızda alışması için biraz zaman tanımamız gerekiyor. Sorun olacağını sanmıyorum. Gayet de iyi oynadı. Değişiklikte her zaman taktiksel açıdan bakarım. O anda derinliğe daha çok önem verdim. Derinliği görmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Sneijder, Borussia Dortmund maçında hafif sakatlık yaşadı ama oynamak istedi. İlk 20 dakikada iyi işler yaptı. Doğru pozisyonlarda doğru işler yaptı. Taktiksel değişiklik yaptığımda takımı daha iyi yere taşımak için yaparım. O anda da bu değişikliği yaptım." dedi.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise 15 dakikadan sonra hem oyunun dengesini kurduklarını, hem de pozisyon üretmeye başladıklarını söyledi. Kafkas, “İkinci golü yiyene kadar oyunun hakimiyeti, üretmeye çalışan bir Kardemir Karabükspor vardı. Golü yedikten sonra tekrar gol aramaya başladık. Üzücü olan oyun üstünlüğü elimizdeyken golü yememiz. Ben iyi bir maç izlettirdiğimizi düşünüyorum. Sezon başından beri ciddi sıkıntılar içerisindeyiz. Özellikle sakat oyuncularımızın aynı bölgede oluşu takımı kurmakta ve hamle yapmakta sıkıntılar oluşturuyor. Antrenörlüğümüz gelişiyor. Bugünkü maçı bana soracak olursanız hakkımız mağlubiyet değildi. Galatasaray'ı tebrik ediyorum, başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Sakatların durumu ile ilgili soruya ise Kafkas, "Maalesef bu seneyle geçen sene arasında sıkıntılı durumumuz var. Özellikle iki oyuncumuzun ayağının kırık olması, onların dönüşlerini uzun bir zamana yayıyor. 4-3-3 ile başladık sonra tekrar, 4-2-3-1'e döndük, Kumbela santraforu oynatmaya başladık, oyunu öyle dengelemeye çalıştık. Onun dışında ifade ettiğimi gibi Samba Sow bizim için çok önemli onun bir sakatlığı var. Erkan'ın ciddi bir sakatlığı var. Bunların dönüşleri uzadıkça uzuyor. Maalesef lig devam ediyor. Bizim şuanda yapacağımız iş devreye kadar toplayacağımız puanı toplayıp ikinci devre ciddi takviyeler yapmamız gerekiyor. Bu iş bunu gösteriyor. Gücümüz var fakat belli bir puanı toplamak lazım. Ne olursa olsun bu ligde 15 puanın altına düşmemek lazım yoksa çok ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz" şeklinde cevap verdi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER