ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2014 Cumartesi 08:42

Prandelli ile beraber Galatasaray'a bir yıldız daha

Prandelli ile beraber Galatasaraya bir yıldız daha

Teknik direktör arayışını Prandelli ile tamamlayan Galatasaray'a bir yıldız oyuncu daha geliyor.


Dörtlü savunmanın önüne iki ön libero düşünen Teknik Direktör Prandelli’nin, Melo’nun yanına İtalyan Milli Takımı’ndaki öğrencisini koymayı planladığı öğrenildi. 31 yaşındaki Motta’nın bu transfere hayır demeyeceği, kulübü PSG’nin de bonservis konusunda sorun çıkarmayacağı belirtildi.

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, sarı-kırmızılılarda istediği kadroyu kurmak adına kolları sıvadı. İtalya Milli Takımı ile yollarını ayırmasının ardından, kısa bir süre içinde Türkiye’ye gelmeyi kabul eden deneyimli teknik adam, lig ve Avrupa’da başarılı olacak ekibi kurmak adına oyuncu listesini hazırladı.

Dörtlü bir savunma ve bu savunmanın önünde konumlanacak bir ya da iki ön liberoyu, takımlarının vazgeçilmez unsuru olarak gören Prandelli’nin önceliğini bu bölgeye vereceği ortaya çıktı.

İtalyan çalıştırıcının, eski öğrencisi Felipe Melo’nun yanına bir başka eski öğrencisini daha monte ederek, bu bölgeyi kuvvetlendirmeyi istediğini belirlendi.

56 yaşındaki teknik direktörün, İtalya Milli Takımı’ndan öğrencisi Thiago Motta’nın, Galatasaray’a getirmeyi düşündüğü ilk isim olduğu öğrenildi. Brezilya doğumlu olan ancak aile kökenleri nedeniyle İtalyan pasaportu da taşıyan Motta’yı üç yıl önce İtalya Milli Takımı’na ilk olarak davet eden isim olan Prandelli’nin, bu süre zarfında vazgeçemediği oyunculardan olan deneyimli futbolcuda kararlı olduğu belirtildi.

Son yıllarda düşüşte

Paris Saint Germain kulübüyle sözleşmesi süren 31 yaşındaki ön liberonun Prandelli’nin çağrısına hayır demeyeceğine dikkat çekilirken, bu bölgede geniş bir oyuncu havuzuna sahip Fransız ekibinin ikna edilmesinin de, istenilen bonservis ücreti karşılandığı takdirde hiç zor olmayacağına vurgu yapıldı. Inter’de oynadığı 2010 senesinde kariyerinin en değerli bölümünü yaşayan ve bonservis ücreti tavan yapan Motta’nın son yıllarda sürekli düşüşteki rakamlarını da hesaba katan PSG yönetiminin, oyuncuyu daha fazla değer kaybetmeden elden çıkarmak isteyebileceğinin de altı çizildi.

Montolivo da hedefte

Cesare Prandelli, Motta’nın ardından bu bölge için en önemli adayını Riccardo Montolivo olarak belirledi.

Son anda yaşadığı sakatlık nedeniyle İtalya Milli Takımı kadrosundan çıkarılan ve Dünya Kupası’nda yer alamayan 29 yaşındaki orta saha oyuncusunu Fiorentina döneminden de yakından tanıyan İtalyan hocanın Montolivo ismini de sarı-kırmızı yönetime ileteceği ifade edildi.

Milan forması giyen ve kulübüyle 2016’ya kadar kontratı bulunan oyuncuda en önemli engelin, kırmızı-siyahlıların futbolcuyu elden çıkarmak konusundaki gönülsüzlüğü olduğu kaydedildi.(Skorer)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER