ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ocak 2014 Perşembe 14:51

Piyango Fener'e vurdu

Piyango Fenere vurdu

Saracoğlu Stadı’nın isim hakkını satışa çıkaran sarı-lacivertliler, yıllık 15 milyon euro hedefliyordu, fakat bir sürpriz ile karşılaştı.


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın isim hakkının satışa çıkarılması büyük yankı buldu, sarı-lacivertli kulüp de borsaya bir açıklama geçerek 1 Ocak 2014’ten itibaren yurt içi ve yurt dışında bazı kurumlarla görüşmelerin başlayacağını duyurdu.

Ancak, yönetmelik gereği alınacak paranın yüzde 25’inin Spor Genel Müdürlüğü’ne verilecek olması can sıktı.

Çünkü Fener’in ezeli rakibi Galatasaray, Türk Telekom’dan yıllık 10 milyon dolar almasına rağmen bu paranın tamamını kasasına koyuyor. Fenerbahçe de bundan kurtulmanın yollarını arıyor.

Cim-Bom’un 5 Mayıs 2011’de yaptığı devir sözleşmesi sırasında, yönetmelikte devlete hiçbir pay gözükmüyordu. Galatasaray’dan yüzde almanın peşine düşen genel müdürlüğün, 30 Haziran 2011’deki yeni talimatı Resmi Gazete’de yayınladı. Buna göre tesis isimlerine verilecek sponsorluklarda kazanılan paranın yüzde 25’inin verilmesi şart koşuldu.

Beşiktaş da ödeyecek

Sarı-kırmızılılarla, Spor Genel Müdürlüğü, TT Arena için mahkemelik oldu, ancak sözleşme talimatın çıkışının öncesinde yapıldığı için kazanan Galatasaray oldu. Kararı temyize götüren müdürlük, Yargıtay’ın vereceği kararı bekliyor.
Aynı durum, yeni sezonda bitirilmesi planlanan Beşiktaş Vodafone Arena için de geçerli oluyor. Siyah-beyazlılar da mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğü’nün olan araziye yapılacak stadın isim hakkından yüzde 25 ödemek zorunda kalacak.

İŞTE O MADDE

Tesis adının değiştirilmesi veya yeni ad ilave edilmesi

MADDE 8 (1) Gençlik ve spor tesislerine başlangıçta bulundukları yerin adları verilebilir. Bu isimler, ileride, bu Yönetmelik hükümlerine aykırı olmamak kaydıyla başka bir isimle değiştirilebilir.

(2) Genel Müdürlük mülkiyeti veya kullanımında iken gerçek ve tüzel kişilere belirli süreli kiralanan, sınırlı ayni hak tesis edilen veya bedelsiz olarak devir edilen tesislerin adları, Genel Müdürlüğün muvafakati alınmadan değiştirilemez. Bu şekilde devredilen tesislerin adlarının, reklam karşılığı veya sponsorluk kapsamında gerçek ve tüzel kişilerin isim, marka, logo ve benzerleri ile değiştirilmek veya tesis adlarına ilave edilmek istenmesi halinde;
c) Elde edilen reklam ve/veya sponsorluk gelirinin \% 25’inin
Genel Müdürlüğün bütçesine gelir kaydedilmesi şartıyla, isim değişikliğine muvafakat verilebilir.

(3) İkinci fıkra hükmü gereğince Genel Müdürlük bütçesine gelir kaydedilen \% 25’lik payın, 3/5’i Genel Müdürlük, 2/5’i ise tesisin bulunduğu gençlik ve spor il müdürlüğünce amatör spor dallarının gelişmesi için harcanır.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER