ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 15:23

Peki bundan sonra ne olacak?

Peki bundan sonra ne olacak?

CAS'ın Fenerbahçe için aldığı 2 yıllık Avrupa'dan men cezasını onamasının ardından sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edip etmeyeceği sorusu akıllara geldi.


CAS'ın Fenerbahçe için aldığı 2 yıllık Avrupa'dan men cezasını onamasının ardından akıllara tek bir soru geldi... Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edebilecek mi?

CAS'ın, Fenerbahçe ile ilgili 2 yıl Avrupa'dan men kararını onaylaması hakkında görüşleriniz neler?

Konuyla ilgli Fenerbahçe Spor Kulübü'nden ulaştığımız kaynaklar bu kararı UEFA'nın vereceğini belirtti.


FENERBAHÇE'Yİ ALMAN AVUKATLAR MI KANDIRDI?


UEFA, Fenerbahçe ve Metalist Kharkiv takımlarını Avrupa kupalarından men etme kararının Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından onaylanmasını memnuniyetler karşıladığı açıkladı.

UEFA’dan yapılan açıklamada, UEFA Temyiz Makamı'nın kararına karşı iki kulübün CAS'a yaptığı itirazların reddedilmesinin memnuniyet verici olduğu belirtildi.

FENERBAHÇE'NİN CEZASI BU YILDAN BAŞLIYOR İMASI

Açıklamada, Fenerbahçe'nin 2013-2014 Avrupa Ligi'nden men edilmesinin onaylandığına da vurgu yapıldı ve bunun sebep olacağı değişikliğin yarın acilen ele alınacağı ve açıklanacağı belirtildi.

Fenerbahçe'nin 2 yıllık men cezasının CAS tarafından da onanmasından sonra gözler UEFA'ya çevrildi. Yarın olağanüstü toplanacağını açıklayan UEFA, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından men edilmesinden sonraki etkileri görüşecek.

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe'nin CAS tarafından onaylanan 2013-2014 sezonu Avrupa kupalarından men cezasının UEFA Avrupa Ligi'ne etkisi konuşulacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Buna göre Şampiyonlar Ligi'nden elendiği için UEFA Avrupa Ligi'ne kalan, ancak cezası nedeniyle grup kuralarının dışında kalan sarı-lacivertli ekibin yerine katılacak takım da yarın belli olacak.

CAS'IN HAKİMİ KONUŞTU

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi Türker Arslan, CAS'ın, Fenerbahçe'nin 2 yıl Avrupa kupalarından men edilme kararını onamasının ardından yaşanacak süreçle ilgili konuştu.

CAS kararının ardından gelinen süreç ve bundan sonrasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Arslan, şunları söyledi:

"Daha önceki açıklamalarımda da Türkiye Futbol Federasyonu'nun, UEFA'nın verdiği kararlara uyumlu kararlar alması gerekeceğini söylemiştim. TFF artık UEFA'nın verdiği bu kararın tersinde almış olduğu kararlarla bu işi çözmüş olamaz. Mutlaka uyumlu olmalı. UEFA, TFF'den, kendi kararlarına uyumlu kararlar almasını isteyebilir, bu yönde talebi olabilir. UEFA'nın kararına uyumlu hareket etmek zorundasınız. Eğer böyle bir talep olursa soruşturma açılır, disiplin ve tahkim aşaması yeniden başlar."

Bu noktaya gelineceğinin başından belli olduğunu savunan Arslan, "Maalesef üzücü bir sonuç ama başka yapacak bir şey yok. Bu nokta belliydi. Bu sonucu 1,5 sene evvel söyledim. Tabii ki Fenerbahçe Kulübü de burada yasal hakkını sonuna kadar kullandı" ifadelerini kullandı 

FENERBAHÇE YÖNETİMİ TOPLANIYOR

Fenerbahçe yönetimi, CAS'ın UEFA tarafından verilen 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasının onanmasının ardından acil olarak toplanma kararı aldı. Fenerbahçe yönetiminin bugün gerçekleştireceği toplantıda önemli kararlar alınması bekleniyor.

FENERBAHÇE BU YIL UYGULANMASINI İSTİYOR

Hürriyet'in ulaştığı bilgilere göre ise; Fenerbahçe Kulübü yetkilileri cezayı bu yıldan itibaren çekmek istediğini belirtiyor.

UEFA YARIN TOPLANACAK

UEFA Yönetim Kurulu, yarın öğlen saatlerinde olağanüstü olarak toplanacak ve Fenerbahçe hakkına son kararını verecek...  

BURSASPOR’A AVRUPA YOLU AÇILDI

Fenerbahçe’nin CAS kararı ile Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından Bursaspor harekete geçti. Yeşil beyazlılar, UEFA’ya başvurarak sarı lacivertlilerin yerine UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına katılma hakkı istedi. Bu talebi ve kararı UEFA yarın yapacağı olağanüstü toplantıda verecek.

Talimatlarda yazan detay ise şöyle. Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına katılma hakkı bulunmuyor. Sarı lacivertli takımın cezası ise bu sezon başlıyor. UEFA yarın yapacağı toplantının ardından Bursaspor’un veya hangi takımın katılacağı kararı da verilecek. Büyük bir aksilik olmazsa Fenerbahçe’nin yerine Bursaspor Avrupa kupalarına katılacak.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER